Venus_
Çok büyük bir sağlık probleminiz yok ise gebelik tam anlamıyla psikoloji işi..
ben ilk hamileliğimi nisan ayında planlamıştım ve Mayıs ayında hamile olduğumu öğrendim. Bu kadar çabuk tabi ki beklemiyorduk 🤷🏻♀️ Fakat sağlıklı bir gebelik olmadığı için 6. Haftada düşük yaptım. Sonrasında 6 ay korunduktan sonra düşünmeye başladık ve hemen olacağını varsaydık. Tabi her adet başlangıcı bir hüsrandı(4-5 ay kadar sürdü) Hemen düşünceler aldı neden olmuyor, ne sıkıntımız var, olmayacak mı? gibi bir sürü psikolojik saçma şeyler.
Sonrasında kadın doğum’a muayene gittim bir problem var mı ne yapmam gerekir diye. Doktor da bana yumurta tembelliği var ve bunun için hormon testi verip tedavi görmen gerekiyor diyince ben dedim tamam bu sebepten hamile kalamıyorum ve hiç olmayacak.. tamamen hamilelik düşüncesi gitti, çok üzüldüm tabi ilk duyunca ne olduğunu bilmiyorsun araştırdım gebeliğe engel mi engel. Ve tabi o psikoloji benden tamamen gidince hiç düşünmedim hamilelik çünkü olmayacaktı. Sonrasında doktor adetimin 4. 5. Günü gidip kan vermemi söyledi.
Çok şükür ki o 4. Gün gelmedi 🙈 hamileymişim
Ama tamamen psikoloji ben o ayda doktor a gitmeyip hamilelik bekleseydim bilmiyorum ne ile karşılaşacaktım. Muayene moralimi çok bozmuştu. Ama çok şükür ki şuan 13 haftalık hamileyim.
Demem o ki lütfen kafanızı takmayın, neden olmuyor ne zaman olacak düşünmeyin. Bebeğiniz en hayırlı zamanı bilip gelecektir İnşAllah
Biliyorum düşünmemek çok zor aynı şeyleri ben de yaşadım yukarı da 4-5 ay dedim gelin bana sorun o 4-5 ayı kısa bir süre gibi ama yaşayan bilir.
Rabbim en hayırlı zaman da isteyen dileyen herkese verir İnşAllah
Birbirimize bol bol dua edelim 🤲🏻