Secil0127 zararlı olur diyenlere şaşırıyorum açıkçası. İlaçlara bende karşıyım fakat, vücudumuzda olmazsa olmaz olan şeyler o vitaminler. Bizi ayakta tutan kan yapan vs bunlsr normal bedenimiz için geçerli, kaldı ki tamamen bizden beslenen bir canlıyı emanet olarak taşıyoruz, bu da normalde almamız gereken o besinleri ve veya vitaminleri iki kat fazla almamız demek. Bundan 500 hatta fazlası yıl öncesinde tüm besinlerimizi olması gereken değerde ve vitaminde alabiliyorduk, fakat (kendim için konuşuyorum) bir çok şeyi yerinden organik almaya çalıştığım halde hamilelik öncesinde de hamilelikte de tek başına alarak vitamin değerlerimi yükseltemezdim, yükseltemedim de, kalsiyumum haftasına girmeden azalmış mesela. Yediğimiz organik yiyeceklerde bile olması gereken değerler yokken o vitaminleri nasıl almayalım anlamıyorum… 🤦♀️ Dr unuza güveniyorsanız insanları dinlemeyin siz de hissediyorsunuz zaten doğruyu yanlışı… Ben şeker yüklemesi yaptıracağımda herkes saçmalama vücuduna o kadar glikozu neden alasın ne gerek var vs demişti, riskli gruptanım üstelik. İnsanlar oturup yedikleri gün tabaklarında da aynı şekeri alıyor farkında değiller ama 🤦♀️ yanlış anlamayın tepkim burda biraz patladı artık insanların hamilelere annelere saçma sapan konuşmasına sinir oluyorum. Son olarak d3 de çok alsanız bile hemen tavan yapmaz ki öyle kolay yükselen bir değer değil diye biliyorum ama tabi araştırmak, kontrollü gitmek gerekiyor önemli olan detay o 🌼🧡