Aynur47 evet ilk dogumdu hamileliğimin başı sadece sağlıklı beslenme ve uykuyla geçti diyebilirim 5.aydan sonra çok aktiftim sürekli yürüyüşler squat ve merdiven inip çıktım hatta o kadar güzel merdiven çıkıp inebiliyordum ki hayret ediyordum kendime tekrarladikca hiç zorlanma hissetmiyordum ,esneme hareketleri yaptım , rezene çayı hurma yedim son günlerde papatya çayı tükettim ,kegel egzersizi ve 38 haftadan sonra perine masaj ı yaptım ,doğumdan 15 gün önce nişanım geldi ağrım nişandan sonra başladı ve her ağrı geldiğinde squat yaparak hafiflettim ,sancım yetersizdi sadece , 2 cm açıklıkla aksam hastaneye yatışım yapıldı ama 2 cm de çok ağrım yoktu ertesi gün öğlen üzeri kalçadan bı iğne yapıldı sonra kusmaya başladım tabi ağrılarım arttı o sıra hastanede duş aldım çok rahatlattı 4 cm aciklik olmuştu ( özel hastaneye geçiş yaptık ) yarım saat sonra, 8 cm de çatala çıktım gece suniyi bastılar tabi orda doktorum elini karnıma koyarak ikinmam gereken zamanı söyledi 3 uzun ikinmamda doğdu kızım gece 12:35 de 3 dikişim oldu kesiden dolayı bebeğim ultrasonda kilosu fazla çıkmıştı ama 3,500 kilo doğdu kesisiz de olsa kontrolsüz yırtılma olmazmış ama şikayetçi değilim çok güzel toparlandı çünkü üstelik kendimde öyle hiç doğum yapmamış gibiydim sanki doğum sonrası 😊 40+0 günlük doğumum gerçekleşti