Aynur47
Sırf cesaret verebilmek bi nebze de olsa sizi rahatlatmak için hemen kaydoldum inanın.. Ben regl sancısına bile asla dayanamazdım canım çok tatlıdır yanı o derece. Ancak doğuma kadar asla kafamda bi doğum şekli yoktu sezeryan epidural falan asla kesinlikle bu olacak demedim doktorum vucudun normal doğuma müsait dedi o kadar yani. 39+5 te kontole gittik yaşadığımız yerde değilde başka bi şehirde olan haataneye gidiyorduk o gunde doktorum o kadar yolu tekrar gitme gel yatışını yapalım 3 cm açılman var suni sancıyla başlatalım dedim ve öyle de oldu bi baktım üzerimde hasta önlüğü var. Sonra işte sancılar geldi yavaştan tamamen psikolojik olduğunu düşünüyorum çok sabırlı davrandım tamamen bebeğe odaklandım hiç naz niyaz yapmadım sancı geldikçe nefes egzersizi yaptım sancı yokken nefesimi dinlendirdim pilates topu üzerinde epey egzersiz yaptım ondan kalkıp yürüdüm tekrar topa oturdum ıkınmaya gelince de tamamen sancı geldiğinde ıkınıp aancı gıdınce dinlendim tabii doktorumda yönlendirdi sonra zaten iki üç ıkınmayla bi hemşirenin karnıma bastırmasıyla fışt diye çıkıverdi toplamda 10 dk sürdü diyebilirim. Yani kesinlikle sabır odaklanma nefes egzersizi bunları başar gerisi kolay allahın izniyle ha bu arada bunları benim 5 bucuk aylık minnoşu sallarken yazıyorum rabbim yardımcın olsun inşallah en hayırlı şekilde olur önemli olan seninde bebeğinin de sağlığı doğum şekli hiç önemli değil sadece normal doğum daha sağlıklı daha kolay o kadar hakkında hayırlısı inşallah motive edebilmişimdir ama emin ol benim gibi çıt kırıldım bile normal doğurduysa sen hayli hayli yaparsın😂🙏❤️