Basak178 onu hangi saçma doktor söyledi acaba? Benim bu 3. Gebeliğim… ilk gebeliğimde 6. Haftada kalbi durdu kürtaj oldum. İlk gebeliğimde 4 tane miyomum vardı. Düşük olunca dedimki miyomlardan mı oldu acaba? Birçok hastaneye gittim. Her biri asla öyle bir durum olmadığını söyledi. Miyomlarımın ölçüsü; 6.5 cm, 5.5 cm, 4.5 cm ve 3.5 cm di. Kocamanlardı yani… Herneyse oğluma hamile kaldım. 8. Haftada hastaneye gittim test vs yaptırdım bebeğe baktı doktor. Dediki düşük tehliken var. Ben tam odadan çıkıyordum. 4-5 gün uyuyamadım. Sonuçları göstermeye gittim dedim benim neden düşük tehlikem var? “Miyomlarınız var, miyomu olan herkesin düşük tehlikesi de vardır”dedi. Ne yani şimdi ben bu yüzden mi 4 gecedir uyuyamadım siz ciddimisiniz dedim? Birdaha asla o doktora gitmedim. İyiki gitmedim. Çünkü tiroidlerim iflas sınırına gelmiş. 8. Haftada 6.4 olmuş doktor bana ilaç bile vermedi ben sordum tshım yüksek değilmi sizce diye… Yok değerler normal hamilelikte yükselir dedi. Ama ben bir şişmişim böyle birşey yok…Sonra ben bir kanama geçirdim özele gittim. Doktor dediki bu tsh ne böyle acilen ilaç başlamamız lazım yoksa bebek gelişmeyebilir dedi.Şişliğinizin sebebi de tsh dedi. Zaten ilacı kullanmaya başladım 1 ay sonra bütün şişlerim indi. Benim ilk bebeğimde bu yüzden gelişmedi büyük ihtimal. Miyomları sordum alakası yok bebekle hamileliğini etkileyecek biryerde değil dedi. Birçok doktor bu şekilde söyledi.Bu 3. Gebeliğim bunda da miyomla alakalı hiçbir problem yok. Miyom rahim girişinde olursa çok ağrılı cinsel hayatın olur. Hamileliğinde çok aşırı ağrılı geçer. Kuzenimin öyleydi. Hamilelikten ötürü de böbreğin genişleyebilir. İşinin ehli doktora git canım. Doktor var doktorcuk var.