Aysegul345 İnternetten anlamı farsça ay parıltısı anlamına geldiği yazıyor, bi bilgisi olanlar yazabilir mi? Kafamı karıştırdılar anlamsız boş bi isim diye
Biroglanannesiii Aysegul345 Canım bizim bir akrabamız hoca ben ona sordum Kuranda geçip geçmemesi mesela değil çocuğunuza koyacağanız ismin anlamı önemli mesele caiz olması dedi Bende nasipse oğluma Mirza koyucam kuranda geçmiyor ve benim oğlumun adına Farsça
erdem_agah Aysegul345 anlamlı mı bilmiyorum ama ben olaya şu açıdan bakıyorum. Ünlü birinin kızının adi ve forumda gördüğüm kadarıyla çok popüler oldu bir anda. Dönem ismi olacak gibi.
erdem_agah Aysegul345 bu arada Tdk sözlüğünde cennetteki en güzel huri diyor. Sizce bu anlam yeterliyse onu da belirtmek isterim ☺️
Aysegul345 Biroglanannesiii Anlamı ay parıltısı ve cennette bir bahçe olarak geçmekte ama ben cennetteki çiçek böcek vs anlamlara pek inanmıyorum. Ay parıltısı anlamının doğruluğunada emin olamadım :(
Aysegul345 erdem_agah İsmi çok benimsemiştim çok kullanılıyor olması önemli değil ama böyle anlamsız bi isim gibi yorum gelince kafam karıştı 😣
erdem_agah Aysegul345 tabiki o da çok önemli hatta dediginiz gibi daha önemli. Çünkü anlam çocuğa sirayet edebilir. Mesela bende birçok isimden vazgeçtim sırf anlamı yok diye. 35 haftaligim ve daha bugün karar verebildim. İsim koymak zor ama önemli bir karar.
Biroglanannesiii Aysegul345 Canım korkma koyabilirsin bende araştırdım deminden beri bakıyorum her yerde caiz koyabilirsin diyor önemli olan caiz olması ve anlamı da çok güzel sen bebeğine sesleniceksin garip öyle böyle diyenleri de takma çok o senin bebeğin :)