Merhabalar güzel anneler doğum yaptım yapalı anca bizim bebeto uzun uyududa yazayım dedim bende rahim ağzı kısalığım yüzünden haftalarca hastaneler yattım o zaman tık yoktu bir gün ufak sancılarım olduğu için hastaneye gittim doktor 2 cm açılman var hastaneye yatıralım dedi ama sürekli alttan muayene olduğum için bıkmıştım yatmak istemedim doğum sancım olursa gelirim dedim ve çıktım o inanılmaz kar fırlaması başkalarını zaman kendimi bir güzel hissediyorum aşırı enerji doluyum filan şans ya bide arkadaşlarım bizde kaldı kardan dolayı evlerine gidemediler bir hafta bizdelerdi 26 Ocak ta evlerine gidecekleri tuttu kız bir hafta kalmışsınız zaten bir gün daha kalsanıza 😂neyse 27 Ocak sabahı uyandım altımda bir ıslaklık var hastanede sonda çok takıldığı için herhalde altıma kaçırdım dedim lavoboya gideyim diye kalktım fışk diye su geldi sonrada ben konuştukça akıyor foşur foşur bu arada 32+1 di neyse o sırada talihsizlik annemi arıyorum açmıyor kayınvalidemi arıyorum açmıyor ben iyice heyecan yaptım çevremdeki kimse açmadı sabah erken saat diye zaar iyice heyecan yaptım evde deli dana gibi dolanıyorum her yere suyumu bıraktım en son eşimi aramak aklıma geldi kendisi teknisyen o günlü servis yeri esenyurttaydı dedim koş suyum geldi o buzda karda 10 dk da geldi Küçükçekmeceye gelirken ben tuvalette kıpırdamadan beklemeye çalışıyorum tak eltim aradı beni aradın noldu diye doğruyorum galiba suyum geldi dedim o sırada bir sıkışma geldi tuvalete oturdum annesi bağırıyor orda çocuğu tuvalete doğurcam kalk diye kdksnf neyse 5 dk da hastaneye vardık hastaneyi birbirine kata kata girdim doktorun yanına çatala aldı elini bir sokuşturdu orda doğuracak sandım öyle bir acı 6 cm açılman var sancı varmı dedi yok dedim yat ultrasona bakıcam dedi birde ne Görsek oğlum ters doğurtmazsın acil sezeryan suyun bitmiş nerdeyse dedi göbeğim ciddili ufalmıştı vaktimiz yok spinal alamam genel anestezi yapıcaz dediler yattım bir kalktım bağıra çağıra kafam güzeldi ama o acı çıkmıyor aklımdam nefes alamıyorum birşey yağın diye bağırdığını hatırlıyorum ağrı kesici verip uyuttular galiba gözümü açtığımda odadaydım bebiş yok tabi o kafayla bide ağlamaya başla sen hemşire bir ağrı kesiciyle yine uykuya soktu beni bebeğim çok hızlı nefes alıp verdiği için ve aşırı minik olduğu için küvözde alınmış meğer 2.200 doğmuş 2.150 ye düşmüş ve 44 cm sütüm yok gelmiyor içmediğim hoşoflar kalmadı süt çayları 2. Gün az az gelmeye başladı şırıngayla süt topluyordum aşırı azdı neyse çıkış yapıcak doktor tuvalete çıktımı diyor yok dedim osurdunmu diyor oda yok dedim bir gün daha kalıcaksın dedi çocuğumu zaten göremiyorum ben iyice lohusaya bağladım 3. Gün lağmanla tuvalete çıkardılar Allahtan tuvalet bir adım yakınlıktaydı biraz uzak olsa paçalardan akarmış neymiş o lağman güxel rahatlattı da eziyet 😂 çıkışım yapıldı doktora biraz ağladım zaten genel anestezi oldum bebeğimi göremedim bari şimdi göreyim diye beş dk diye izin verdi bir çıktım girdim içeri ula bu minnacık cetvel kadar boyu var incecik bir çocuk 1 hafta sonra emzirmeye çağırdılar emmiyor göğüs ucum yok silikon başlık denedim onuda emmiyor emme refleksi var ama çene kasları çok güçsüz doktor emene kadar çıkartmam dedi 4. Gün emmeyr başladı çok şükür 2. Haftaya girerken doktor çıkartmayı düşünüyorum dedi 2. Haftanın sonunda sabah aradılar ağar topar gittik minnacık bir bebek verdiler kucağıma prematüre olduğu için ilk gün altını bile açamadım kayınvalidem açtı bir yerine ya zarar verirsem diye ikinci gün alt açmada 45 dk da değiştirdim altını korka korka bir sürü badireler atlattık bu kivi kafalı oğlanla sütüm kesildi mamaya geçtik prematüre mama bulunmuyor çocuk aç ağlaya ağlaya eczane arıyoruz eşimle mamayı aldık çocuk yeşil cıvıl sıçıyor meğersem mam karnını ağrıtıyormuş ve üstüne kilo verdirmiş bizimkine doktor günde 8 defa mama vericeksin diyor çocuk mamayı kusuyor sürekli ishal bir anlık gazla 1 numara bebek mamasına geçtim meğersem oğlum gülüyormuş kusması gitti çocuk osura osura uyur oldu 1 ay 25 günlük anneliğimde 40 yıl yaşlandım galiba şu an şükürler olsunki 3.900 kilosu 55 cm boyu var şimdiki sıkıntımız ise rop tedavisinde göz damarlarımız yavaş gelişmesi beni görüp görmediğini düşünürek baya ağlamıştım galiba görüyor ama şu aralar albay gibi takılıyor büyüme atağı geçiriyor diyorlar pek anlamadım prematüre annesi olmak çok zormuş her an tetikte duruyorum kocamın deli gibi horlamasına kalkmıyorum bebeğim öksürse anında ayağa dikiliyorum çok nazlı mükemmel bir bebek aşık oldum resmen oğluma annelik müthiş güzel aynı zamanda müthiş zormuş Allah isteyen herkese nasip etsin inşAllah biraz uzun oldu ama yavruları hastanede olan annelerin biraz içi rahatlar inşallah bebeklerimiz resmen savaşçı o kadar iğneye seruma mükemmel dayanıklılar hastanede mükemmel bakıyorlar bi ara bakım zamanı diye beni bir saat içeri almadılar öyle diyim inşallah sağlıklarına hemen kavuşurlar Allah hepimizin yavruna uzun sağlıkla mutlu bir ömür versin sabırla okuyanlara teşekkür ediyorum ❤️😍🧸🥰