GAPB95 merhaba, bu konuya hakim biri olarak açıklık getirmek istedim 🙃 karışıklık şurada başlıyor; perinatoloji isminin iki kullanımı var:
- Her hamilenin yaptırmasının tavsiye edildiği detaylı ultrasonu yapma yetkisi olan bir kadın doğum uzmanlık alanı. Siz bunun için gitmek istiyorsunuz anladığım kadarıyla. Şöyle yapmalısınız, 24-29. Haftalardı sanırım detaylı ultrason zamanı emin değilim ama. Bu haftalardan birkaç hafta önce detaylı ultrason yapan bir devlet hastanesinden kadın doğum randevusu alın, muayeneye gittiğinizde doktor klasik muayenesini yaptıktan sonra, detaylı ultrasonu da burada yaptırmak istediğinizi belirtin, size bir kağıt verip ultrason bölümüne yönlendiriyor ve oradan detaylı ultrason için randevunu alıyorsunuz. Bana tam 1 ay sonraya randevu verilmişti ultrasondan. O yüzden detaylı ultrason haftalarından birkaç hafta önce gitmenizde fayda var.
Perinatoloji isminin 2. Kullanımı ise daha eğitim araştırma hastanelerinde bulunan ve her türlü riskli gebeliğin takibini yapan bölüm demek. Bunun için de önce kadın doğuma gidiliyor, herhangi bir risk olması durumunda hasta perinatolojiye yönlendiriliyor ve detaylı takibi bu bölümde yapılıyor.