Zumry66 Çok geçmiş olsun canım. Ben de önceki gün gece karnımda bebeğin sık sık acıyla toplanması ile uyandım. 30+3 günlük bebeğim. 28. Haftadan beri oluyordu ara ara ama sık değildi doktora söylemiştim normal bu haftalarda bebek büyüyor demişti normal deyince ben de önemsemedim tabi. Benim hatam çok hareketliydim yani hiç dinlenmiyordum, sabahtan akşama kadar ayakta kalıp iş yapıyordum eşim de kızıyordu yorma kendini diye her şey normal gittiği için ben de dinlemiyordum çok yordum kendimi.doğum hazırlıkları yetişecek mi falan diye düşünmekten uykusuz kalıyordum. O gece kasılmalarım normal dışıydı zaten bel ağrısı ile uyandım sonra kasılmalar beni terletecek seviyeye geldi farklılık hissedince dakika tuttum 4 dakikada bir kasılma oluyordu eşim hastaneye gidelim dedi ben de boş yere telaş yapmayayım kasılma normal diye düşündüm hala ve gitmedim. Sabaha kadar öyle durdum bi yerden sonra uyumuşum sabah doktoru aradım hemen gel dedi nst de düzenli sancı çıktı hemen yatış yapıldı açılmaya bakıldı açılma yoktu şükür, rahim uzunluğu da normaldi, kanama da olmadı ama kasılmalar sancı imiş. Yatıştan sonra serumlar bağlandı doğumu durdurmak için iğne ve ciğer geliştirici iğneler yapıldı. Tekrar nst bakıldı sancılar yüksek çıkıyordu düşmüyordu. Hatta 100 değerde sancılar çıkıyordu. Gece kalacaksın dedi doktorum seruma devam edildi. Sabahına yine nst sancılar düzensiz hale gelmişti ve azalmıştı şükür. Taburcu oldum ama doktorum kesinlikle kalkmadan yatış verdi. Vajinadan progestan 200 mg verdi kullanıyorum. Bol su içiyorum. 2 gündür yatıyorum eşim, kardeşim sağ olsun yardım ediyorlar. Her şey çok iyi giderken bu risk beni çok korkuttu çok ağladım. Rabbim büyük inşallah bizim ve bizim gibi riskli olan hamilelere yardım etsin inşallah. Bebeklerimiz inşallah sağlıkla beklerler 37,38. Haftaları geçerler ve sağlıkla kucağımıza alırız inşallah🤲🏻🤲🏻🤲🏻 Yazdıklarımı gören nolur dualarınızda bana da yer verin olur mu 🤲🏻🤲🏻🤲🏻 Uzun yazdım hakkınızı helal edin. Allah yardımcımız olsun inşallah.