ElisaMom
Ben de hazır bez kullanmayacağım ve herkes şaşırıyor bez kullanimina ikna etmeye çalışıyor vaktin olmaz bu çok kolay diye☺️ bebeğimin kıymetli poposu için değer ben yıkarım diyorum 💪
İnsanlar her konuda sürü osikilojisi ile hareket ediyor ve kendi dusuncelerini üretmek yerine hazırdaki düşünceleri giyinip kendi düşüncesi sanıyor. Kulaklarınızı tıkayın. Başaracağız 💪 tuvalet iletişimine de bir bakın ben onu deneyeceğim burda birkaç kişi deneyip başarılı olmuş konuştuk iyi geldi bana.
Ben bebeğimin varlığını öğrenince bebeğimin altına kimyasal dolu hazır bez koymak istemiyorum dedim eşime. Anlattım nedenlerini. Araştırmaya başladı. ertesi gün bana Prema Sundari bir videosunu yolladı; tuvalet iletişiminden haberdar olduk şaşkınlik ve heyecan içinde. Denemeye karar verdik. Ev icinde bezssiz ev dışına hava almaya yavda misafirliğe gidince ybb ya da eski usül musambali pamuk bez düşündük. Birkaç güne kadar ybb cover siparişi vermeyi düşünüyordum dün muşamba alarak durumu noktaladim. Tam bebeği kavrayarak baglayabiliyorsunuz poposu devasa olmuyor ybb kadar. İç bez olarak da su emen pamuklu bez, bambu bez, keseceginiz havlu, keseceginiz atlet parçaları çok iş görür. Ybb iç bez olarak satılan şeyler saçma şekilde pahalı; siz de o şekilde kesip dikebilirsiniz en kötü bir terziye verseniz çok ucuza diker. Sadece doğumdan itibaren ilk günler için hazır bez aldım biraz. Hani hastanedeyken kullanırım ve belki hemennkendime gelemem birkaç gün kullanırım diye.
Buarada biz bu kararı alırken bez fiyatlarının ucuklugu ve ne çok kullanılacağı hakkında fikrimiz yoktu. Bebeğin sağlığı ve ekolojik nedenler aklimizdaydi ama dünyayı bu kadar çok kirletecegimizi de bilmiyorduk. Eşimin ailesi bez kullanmayacağımizi öğrenince ben beze sponsorum dedi bir akrabası haklısınız çok pahalı falan deyip. Biz biraz duruma aydik. Neyse birkaç günlük bez alınca ve dün de muşamba aldığım amca bez fiyatlarindan bahsedince ekonomik anlamda da ne mantıklı birşeye karar verdiğimizi anladik.
(buarada Prema Sundari nin diğer videoları da bizi aydınlatti. Çok şey öğrendik. Mesela yürüteç ve emzik kullanmamaya karar verdik. Alacağımız şampuan deterjan hepsinin onun sağlıklı listesine göre alacağız. Bir de bı tatlı sesi gülüşü var insan mutlu oluyor izlerken . Şimdilerde ülkesinde savaş var diye biraz gergin o kuş gibi sesi çiçek gibi gülümsemesi eksik.)