Merhabalar kızlar. Beni postlardan bilenler çıkar belki aranızdan. Gebelik kolestazla ilgili genelde konuşurum.😂 Dün sabah 12 de 2 doz ciğer geliştirici vurundum. Eve geldiğimde bebeğin hareketlerinde azalma olduğunu hissettim. Gebelik kolestazı olduğum İçin doktorum böyle şeylerde direk haber vermemi istedi. Bende akşam 19.00 civarı doktoruma yazdım. Bebeğimin hareketlerini hissetmiyorum diye. Beni acilen hasteneye çağırdı. Gittim ilk nst çektiler. Nst de hareketler çıkıyor ama ben hissetmiyorum. Neyse doktorum ultrasona bağladı ve durumunun iyi olduğunu ama benim hareketlerini hissetmemesinin kötü olduğunu söyledi. Normalde cuma günü doğuma girecektim. Doktorum seni bu şekilde gönderemem yatış veriyorum yarın sezeryana alacağım dedi. Neyseee buraları geçiyorum. Gelelim ameliyata. O kadar çok korkuyordum ki anlatamam size. Saat öğlen 12 gibi almaya geldiler beni. Önlüğümü giydirdiler hazırladılar ve ameliyathaneye götürdüler. Götürüyorlar ama bende ki korkuyu görmeniz lazım. Neyse ameliyathaneye girdiğimde anestezi doktorları çok güzel karşıladılar. Bu arada belden uyuşturarak oldum. Bana tek tek herşeyi anlattılar. Böyle ilaç vuracağız. İşte ayaklarında ısınma olacak vs. vs. Daha sonra belimden iğne vurdular. Kesinlikle hiç acımıyor iğne fobim olmasına rağmen hiç hissetmedim. Daha sonra direk sizi yatırıyorlar çünkü direk uyuşuyorsunuz. Bana sonda taktılar. Uyuştuğum için hiç birşey hissetmedim. Saat 12:15 gibi doktorum geldi. Ve ne ara bebeğimi doğutturdu ne ara kesti beni hiç anlamadım. Saat 12:20 de bebeğimi kucağıma aldım. Benim bebeğim erken doğdu biraz.🥺 Daha sonra dikmeye başladılar. Dikme işlemi uzun sürüyor biraz. Ama dediğim gibi hiç birşey hissetmiyorsunuz. Yarım saat sonra odama çıkardılar. Bebeğim erken doğum olduğu İçin bi 3 saat yoğun bakıma aldılar. Odama çıktığımda ağrılarım vardı. Bel ve karın. Adet ağrısı gibi düşünün ama dayanabileceğimiz ağrıdan. Tek sıkıntı içimdeki kanı dışarı çıkarmak İçin karnıma bastırmaları canımı acıttı. Oda kan çıktıkça acısıda azalıyor. Bebeğimi 3 saat sonra yanıma getirdiler. Emzirdim. O kadar küçük olmasına rağmen çok güzel emdi ve şu an da yoğun bakımda değil yanımda. Daha sonra yavaş yavaş ayaklarınızın uyuşması gidiyor. Ayaklarım açıldığında karın ağrım İçin ağrı kesici vurdular ve ağrım kesildi. Sonda çıkarma işlemi ise gerçekten hiç acıtmıyor merak etmeyin. Aslında size anlatmak istediğim o kadar çok şey varki. Yanımdaki kuzuma baktıkça aklım tamamen gidiyor. Ama merak etmeyin ben bile atlattıysam siz daha iyi başarırsınız. Hepinize sağlıklı günler diliyorum.♥️