Rabiakltk5
Korunmasizciliskinoncesi 5-6 ay sağlıklı beslenip yaşadık, Karatay diyeti yaptım, günlük yürüyüş, bol yabani ot(bolca doğal folat aldım takviye olarak folik asit almadım), sakatat, köy yumurtasi,ev yoğurdu, ev turşusu,köy teyeyagi, soğuk sıkım zeytinyagi çiğ ceviz badem vs. Unlu şekerli kahve çay paket hazır gıdalar yasak. Bolca her gün güneşlenme çünkü d vitamini vücuttaki hormonların çalışmasında rol oynuyor. Bu vakitte kan değerlerim hormonlarim için sağlık ocağında ölçüm istedim. Baktık herşey yolunda bir süre diyete devam bedenim bebeğe hazırlansın dedik.
Bu süreçte Canan Karatay Ayşegül Çoruhlu David Perlmutter kitaplarını okuyup uyguladım. Hepsi aslında aynı şeyleri söylüyor. Karatay çok anlaşılır bir dille anlatıyor, Çoruhlu işin kimyasal biyolojik boyutunu anlatıyor.
Arkadaşlarım arasında kısırlık ya da nedensiz fertilite sorunu yaşayan kadınların beslenme düzeni çok benzerdi bu dikkatimi çekti. Abur cubur karbonhidrat çok tüketiyorlardi. Aidin Salih’i biraz çılgın bulurum( aynı zamanda saygı duyarım) ama bu gdo lu buğday deterjanlar ve kısırlık arasındaki ilişki doğru olabilir dedim. Bu süreçte bunlardan uzak durdum. Herşeyin doğalina yoneldim. Bedenimi hazirladim.
Tavsiye ederim.