Hayallerim95 Kızlar 2 gün önce sezaryen oldum bebeğim zayıftı doktorum normal yapabilirsin dedi ama biraz çatı darlığım olduğu için kendim hiö riske atmadım sezaryene girdim. Gelelim o anki anlara 😅 Pazartesi günü hastaneye yatışımız başladı ben odaya geçer geçmez bütün hemşirelere ben panik birisiyim lütfen olumsuz bişey olursa bana söylemeyin dedim önceden uyardım tamam dediler 😅 Asıl burdan sonra başlıyor damar yolu açtılar damarımdan serum gitmedi tekrar denediler briaz canım yandı ama her neyse saat 12 de giricem bekliyorum ama yarım saat uzatınca benim heyecan artmaya başladı neyse beni geldiler aldılar herkes orada ama ben giderken tamam ben bittim artık girişim var ama sonum olacak kesin cıkamıcam kesin ölğcem kan kaybından gidicem diye türlü türlü senaryolar kurdum panik ataklı olan kişi anlar 😅 Sonra neyse girdik ameliyat odasına beni aldı bş korku ama belli etmemeye çalıştım en başta sınra doktorum geldi iğnem vuruldu hiç acımadı bu arada ayaklarım yavaş yavaş uyuşmaya başladı doktorum biraz aceleci davrandı Bebeğe narkoz gitmesin diye galiba biraz çekiştirmezleri hissedince ben başladım panik yapmaya başımda ki hemşireye bem dokunma hissediyorum normalmi dedim evet dedi o esnada konuşurken birden diyaframda ve kaburgamda baskı hissettim AAma o acı çok kötüydü orda çok bağırdım normal dedi doktorum ama ben dedim tamam ben kesin gidecem bide karşı aynadan bacaklarımı görüyorum üstünde kan falan görünce beni aldı bş panik başladım benim kan kaybım mı var bşeşy olur öu başım dönüyor diyorum kendimi iyi hissetmiyorum dedim o anda beni sakinleştirmeye çalıştırdılar ama ben dururmuyum😕😅 Sonra panik yapınca benim ağzıma oksijen taktılar neden taktınız diye onlara kızıyorum kesin bana bişey oluyor bana söylemiyorsunuz diyorum onlar tabi beni yatıştırıyor falan ameliyat boyunca hiç ama hiç susmadım doktorum sağolsun muhabbet etti benimle sonra hemen o anlarda bebeğim çıktı o baskıdan sonra o an çok güzeldi sonra kenara aldılar onu kendim korkudan bebeğime bile odaklanamadım 😞 Ben biran önce çıkıp gitmek istedim dikiş atılırken biraz bekledik beni uyutmak istediler hayır beni uyutmayın geri uyanamayabilirim dedim uyutmadılar tabi daha sonra aldılar işlem bitince yukarı çıktım ama kendim çok korktuğum için biraz iyi değildim. 6 saat sonrada uyuşukluğum geçti o ilk kalkış çok zordu benim için ağrı eşiğim düşük bellide ondandır bşraz yürüttüler ama o an yürümek istemedim biraz Ağrım oldu sürekli zaten ağrı kesici veriyorlar o gece hiç uyuyamadım ağrıdan acıdan bebeğimle tam ilgilenemedim onada üzüldüm en son dün dikiş yerlerim yanınca baya ağladım bana ağrı kesici verdiler geçti hala ara ara yanmalarım oluyor ama bugün eve geldim biraz daha iyiyim. Bu arada doktorum pansuman için geldiğimde ona keşke normal olsaydım dedim oda annemle eşime ameliyatta çok panik yaptı normal doğum hiç yapamazdı herşeyde vardır bi hayır dedi doktorum 😅 Düşünüyorum da nasıl girdim diyorum o ameliyata ama bebek cıkacak mecbur bi yerden çıkacak yani 🥲 Belki panik yapmasaydım herşey daha güzel olurdu ama çok yaptığım için şuan sezaryen olmak asla istemem 😂 Ama şunu anladım o bebeğin yavrunun kokusunu alınca bütün acılar dertler kederler geçiyor rabbim herkese nasip etsin. Bu arada me kadar panik yapmayın desemde illaki insan yapıyor eminim benim gibi olan çok kişi vardır bu da bizim o anları güzel yaşamamıza engel oluyor maalesef 😕 Benşm gibi varmıdır böyle herşeyü kendine zehir eden bilmiyorum. Soru sormak isteyen varsada cevaplarım🥲
Pinaray0309 Hayallerim95 öncelikle çok geçmiş olsun ve hayırlı olsun canım 😊Panik atak zirvesinde biriyim anksiyete var tabiki ve hamileligimin tadını bile çıkaramadım bu yüzden 32 haftaligim şuan yaklaştıkça zaman uykularım kacio carpintim baslio tansiyon tavan oluo haliyle doktor bu tansiyonla narkoz zor dedi en son bende sezeryan istiodum komple uyutsular istiyorum çünkü dayanamam benim kontrolumde olmayan hiç bisey yaptiramiyorum maalesef inşallah Bende sorunsuz çıkabilirim:(
Emelcmn Hayallerim95 öncelikle maşallah Allah analı babalı büyütsün . Yazıların ara ara yerinde çok güldüm,çünkü kendimi gördüm 😂 beni bayiltmayin uyanamam kısmında. Aynı dusuncelere sahibim bende o şekilde panik takıntılı korkak aksiyete kaygı ne ararsan olan bı insanım ve genel bayilmaktan okadar korkuyorum ki bilinç altıma bu öyle bir yerleştiki heralde bayilsam cidden uyanamam gibi geliyor .bide belden olup uyuşmadım diyenler var bide çok konuşunca basıyorlar genel anesteziyi o yüzden hiç konuşmayı düşünmüyorum 😂
Aslihan2 Hayallerim95 Sen eşittir ben demektir 🤣 ilk igne yaptiklarinda bayilcak gibi olmustm 2 kürtaj gecmisim var ameliyathaneye girmeden bayiltilar beni bildigin zangir zangir titriyorm ölcem kesin ben diyorm😂😂 suan bile bir yerime sancı girse hemen titremeye başlıyorum doguruyorm kesin bisey olcak diye😂gülüyorum falan ama kotu bisey hic cesaretim yok🥺
Hayallerim95 Pinaray0309 resmen ameliyatta onları ben yönettim onlar bana ne dese ben onlara hiç inanmıyordum çünkü beynin odaklanmış olumsuzluğa ya😅 Ben hamile olduğumdan beri korkuyordum zaten yaptığım hareketlere şaşırmadım 😅
Hayallerim95 Emelcmn ayy evet yA resmen geri uyanamam diye uyutmadım kendimi bu nasıl bi kaygı bozukluğudur 😅 Çok konuştum valla o anda nasıl uyutmadılar beni anlamadım bende 😅 Amij inşallah hayırlısıyla sizinde güzel geçer 🤗
Aylin52 Hahaha okurkenn Bile fena oldum kız ben nasıl yapcam ya genelden de spinal den de deli gibi korkan ben
babyninannesi Kizlar genelden neden korkuyorsunuz bende yogun anksiyete var ondan genel olcam mesela, uyucam uyancam odadayim hersey bitmis olucak, agrimi cekerim artik sonra ondam yana sey degilim agri kesici vurucaklar zaten bu kadar iste bitti gitti😂
Hayallerim95 babyninannesi bende dedi. Genel mi olssydım acaba diye o anları yaşamak beni bşraz daha gerdi 😅
Hayallerim95 benmuge nabzım yukseldimi onu bilmiyorum ama başım döndü midem bulandı o esnada zaten uyutmak istediler galiba tansiyonum düştü 😅
Sedaaa95 Hayallerim95 kendimi gördümmmm😁 daha 9 haftalık hamileyim ve nasıl olacak bilmiyorum. Uyursam uyanamam diye korkuyorum, yarım olsa o anı nasıl çekerim, her şey bittiğinde ayaklarımı kıpırdatamadığımda nasıl olacak diye düşünüyorum😁😁😁 normal doğumu düşünmüyorum bile o derece yaniiiii
Hayallerim95 Sedaaa95 aynen yA uyanamazsam ya ölürsem yA da kanım çok akarda halsiz kalırsam diye düşünceler hep beynimde olduğu için kendime de zehir ettim doktorlarada😬
sdymtl Hayırlı olsun, Allah analı babalı büyütsün 🌼 Keşke bir sakinleştirici yapsalarmış. Yapmadılar mı? Belki daha stressiz olurdun. Belki de kolaymış ama sen 2-3 kat hissetmişsin. 😔
Hayallerim95 sdymtl evet çok panik yaptım sakinleştirici verdiler mi bilmiyorum ama hiç sakin değildim kalamadım yani ☺️
Sedaaa95 Hayallerim95 sen yine iyi bitirmişsin keşke bende bitirsem. Bu düşüncelerle daha 7 ayım var benim🙄
Gzm23 Hayallerim95 canım ben de panik atak kaygı bozukluğu var bende riskli hamileyim bebeğe giden iki damar da da çentik ve direnç artışı var bebek beselenemeyebilir gelişme geriliği olabilir tansiyon çıkabilir dedi doktor kaç haftadır bir şey olcak korkusu var her hafta doktora bir şey olacsk mı diye soruyorum şu an 36 haftalığım 38 de doğum istedim 😔😁
unemere Hayallerim95 Geçmiş olsun sağlıkla büyütün bebeğinizi 🥰 maalesef benim hikayemde böyle oldu o yüzden burada paylaşmak nasip olmadı. Benim zorunlu sezaryendi acil oldu o yüzden panik atağımın olduğunu bile bilmiyorduk o esnada öğrendik normal doğum yapıyormuşum gibi feryat figandım bebek çıkınca uyutmuşlar beni 😂🤦🏼♀️ Siz yine sohbet edebilmişsiniz size yine sormuşlar uyutalım mı diye falan 🙈 ışınlanarak doğum yapmak çıkmadığı sürece bir daha cesaret edemem heralde 🤭🤯
Gorkim Hayallerim95 bende panik atakım ama hafifledi artık diye düşünüyorum senin gibi o yaptığım çılgınlıklar geliyor aklıma gülüyorum benim nasıl hafifledi artık kafamda şu var öleceksem öleceğim ölüme çare yok vakit dolduysa yapacak birşe yok kafasındayım. Çünkü o anlarda gerçekten kafandan geçenlerle yaşamak çok zor nabız yükselmesi bayılacak gibi olma hissi bunla yaşamak daha zor bence