Bayancorek Nurellaa33 Yaptırdım, herhangi bir sorun çıkmadı, şimdi detaylı ultrasonu bekliyorum. İçim daha rahat oluyor yaptırınca. Bu tür testleri vs. yaptırmazsam ileride bir aksilik olursa vicdan azabı çekeceğimi biliyorum çünkü. Üzülen de zorlukla uğraşan da yine biz olacağız sonuçta.
incitanem94 Nurellaa33 yani ben hep yaptırma taraftarıydım. Riskimde düşük çıktı ama bi hormon degerim yüksek çıktı sadece. Bir şey oladabilir olmayadabilir dna testi yaptır istersen diyo doktorum. Internette okuduğum yorumlarda da test yaptirinca hiç bir sey çıkmadi diyolar. Kafam çok karıştı. Yani eğer boyle bi risk varsa niye kombine riskim düşük. İnsanın içine bir şey sokuyolar yani dedikleri testte 5 bin kolay değil çıkarıp vermesi. Bilemedim o yüzden yaptirsanda olur yaptirmasanda pek net sonuç veren bi test değil bence. Riskin 1:200 çıktı mesela bu yuksek bi risk ama bu bile 200 bebekte 1 olabilir demek ne anladım ben bu işten. 🙄
BUSRAMSAMETM Bugun yaptırdım sonuc haftaya dedi Ense kalınlığına iyi dedi Burnu olmusmus dedi 12+3 bugün 🙏
nurcmr BUSRAMSAMETM benim 2 hafta sonra randevum ama şey soracağım USG direk bakıyolar mı yoksa kan testi çıkınca mı bakıyorlar ense kalınlığı için
Oelrlrkmemdmd incitanem94 benimde sonuç çok şükür iyi dedi doktor korkulacak bişey yokmuş ama kafa karıştırıcııı bi test aslında doktorlar ensesine ve burun yapısına bakıyorlar sizin bakmadı mı doktor
Bellavita18 incitanem94 şu dna testi çok sıkıntı. Çok öneriyorlar ama araştırdığında çok da matah bi bilgi vermiyor. Dna testinde sonucu iyi gelip kromozom bozukluğu ile doğan bi yakınımız çocuğu var. Sanırım allaha kalmış işimiz
incitanem94 Oelrlrkmemdmd baktılar tabi ultrasonda her şey normal çıktı. Sadece kanda bakılan iki hormondan bi tanesi olması gerekenden biraz fazla çıkmış. Zaten bence iyi çıkarsa hiç sıkıntı yok ama böyle ufak tefek ihtimaller dahi olsa insanın canı sıkılıyor yaptırma diyenleri ben de bunları yaşadıktan sonra anladım gerçekten. Çünkü bir şey çıksa bile hala bir ihtimal olduğu için çoğunlukla bir şey çıkmıyor sen kafana taktığınla kalıyorsun.
[silindi] Nurellaa33 Canım bu senin verebileceğin bir karar aslında , bende 12 haftalığım doktor ense kalınlığı normal burun kemiği de oluşmuş ölçülerini verdi fakat ben tarama testi yaptırmadım. Sonucu %100 olmayan bir rapor için stres etmemeliyim diye düşünüyorum. O her türlü benim bebeğim. Sonuç ne olursa olsun benim düşüncem değişmeyecekti. Risk çıkıp belkide sağlıklı bir bebeği strese girerek hasta etmek istemem. Kuzenimin çocuğu için kararınızı verin aldırmak konusunda dediler ve şu an bebek çok sağlıklı doğdu. Dediğim gibi herkesin kendi düşüncesi olduğu için senin ve eşinin vereceği bir karar. Rabbim sağlıklı evlatlar nasip etsin 🥰
incitanem94 Bellavita18 yani açıkçası bana da biraz doktorların pazarlaması gibi geliyor. İkilide çok yüksek bir risk çıksa neyse de en ufak bi ihtimalde hemen yaptır diyolar zaten hassas dönemdeyiz insan aman neyse yaptırayım o zaman diyor ve çoğunlukla bir şey çıkmıyor. Bende şu anda çok yaptırma taraftarı değilim ilerleyen dönemlerde ultrasonda filanda risk görülürse belki yaptırırım.