Beybilli 34 haftalık hamileyim, kafa ve boy ölçümü haftası ile uyumlu ama karın çevresi 10 gün geriden geliyor. 2.180gr geldi ölçümü şuan. 10 gün sonra tekrar kontrole gidicem ve doktor gelişmeye devam edip etmediğine bakacak. Aynı durumda olup bebeği sağlıklı dünyaya gelen var mı çok korkuyorum. Nasıl kilo aldıranilirim bebeğime
Muno22 Beybilli aynı durum bendede oldu 28 haftalıkken et yumurta tavuk baklıyat baklıyatları etli yapmamı soyledı doktorum pılav vs olursa koy tavugunun suyuyla koy yogurdu hergun bır ıkı kase ve iki haftada olması gereken boya kıloya geldı
Umaybebek Beybilli ben hamilelikte 2 kilo aldm bebegim 2.500 doğdu 8 aylık şuan 6 aylık kocaman bebiş olduk. Önemli olan senin ve bebeğin sağlığı sukadar kilo bukadar kilo değil benimde geriden geliyordu hiç bi problem olmadı 🙂
Gul33 Beybilli bebeğin suyunda ve kan akışında bir sorun yoksa hiç kafaya takma. Belki ölçümler yanlıştır. Ama eş yaşlanmış, kireçlenmiş, ya da damarlarda direnç, suyun azalması vs dediyse doktor o zaman biraz erken alırlar dışarda büyüsün diye
Melek141120 Beybilli benim bebeğim kadın çevresi 4 hafta geriyken doğum yaptım gayette sağlıklıydı 37 de doğdu tam. 2720 gr doğdu. Doğduktan sonra biraz kilo kaybetti 2460 gr oldu ama sonra çok güzel toparladı şimdi 2 ay 15 günlük kızım 5 kilo. Hiç merak etmeyin kilosunu da düşünmeyin küçük bebekler daha çabuk büyüyor. Sadece size şunu söylemeliyim bu sorun plasentadan kaynaklanıyor bir şekilde onu iyi besleyemiyor siz karbonhidrat hiç tüketmeyin protein beslenin ve en önemlisi bebeğin hareketlerini takip edin hep. Doktor kontrollerinizi de aksatmayın. 32 de öğrenmiştim bende bu sorunu 37 ye kadar dayandık çok şükür.
Villanelle Protein tüketmelisin ama gününü yakalayacak diye bir kural yok. Hatta fark açılabilir bile. Seninle alakalı bir durum değil bu, plesenta ile alakalı
Beybilli Gul33 kan akışlarına suyuna baktı bir problem göremedi baya baya da inceledi bir sıkıntı göremedi ama sıkı takip edelim dedi. 10 gün sonra kontrol dedi bakalım inşallah geri gitmez kuzuşum
sedaylmzz Beybilli her sabah bol kaşarlı tost ayrıca 1 bardak süt ,2 kaşık yulaf ,1 muz ,biraz keten tohumu, fıstık ezmesi ,bal ya da pekmez bunlardan evinizde olan malzemeleri blenderdan geçirip için çok besleyici 👍🏻
Beybilli 10 günde 300gr almış kızçem çok şükür gelişim gerilememiş iyice. Biraz minik bir bebek dedi doktor. Kan akımları normal çıktı çok şükür. Allah hepimize hayırlısıyla sağlıklı vaziyette kucaklarımıza almayı nasip etsin inşllah.amin
Beybilli Mina1123 ben fındık kanı badem ve kabak çekirdeği yedim hergün bir de protein ağırlıklı beslendim