Altinoglusnac Skolyozum var, 22 haftalığım, ufaktan agrılarım başladı, benim gibi bu durumu yasayan var mı neler önerirsiniz?
hazel5 Altinoglusnac ben uzun sure ayakta ya da oturur halde kalmadim. Yuruyus yaptim, pilates topuyla hareketler yapmistim. İyi geliyor
Babysharkdutdutdut Altinoglusnac peki doktorunuza bu durumu soyledinizmi ve ne size bununla ilgili nasıl bilgi verdi. Benimde skolyozum var derecesini bilmiyorum doğumdan sonra rastgele bır akciğer filmi çektirirken öğrendim ve üzerine de düşmedim açıkçası Dr ada sormadım henüz bu durumu
gldn065807 Altinoglusnac benim var malesef fizik bölümünede gittim hiç bir şey verememde yapamazsında çok ağrıdığında parolla idare et dedi doktor ama gerçek çok kötü ağrılarım oluyor yürümekte çok zorlanıyorum
seon90 Altinoglusnac bendede var canm skolyoz çok ağrılarım oluyor.bide bende disk kaybı var iki tane kilo almamaya çalışıyorum çok fazla.özellikle yorgun olunca sol omzum çok uyuşuyor.oğlum var 4 yaşında bide hamileyim dinlenmek hiç yok daha beter oluyorum artık
Altinoglusnac Nagisshakki yok hayır olmadım ameliyat olma derecesinde değil, ancak baya sırt ve bel ağrısı çekiyorum buna bağlı bacak ağrısı da oluyor haliyle. Yürüyüş yapmaya çalışıyorum ama daha da çoğalıyor agrılarım gibi
Deletedmom_110 Bende de var malesef😔22+4 üm bu yüzden doğumum büyük ihtimalle sezeryan olacak skolyozu olanlar normal doğuma pek alinmiyorlar zorunlu sezeryan oluyo. Ağrılarım da arada oluyo ama birkaç gündür yok doktorum bir vitamin yazdı ağrılara iyi geliyormuş kuyruk sokumu ağrısı da çok oluyo bende şu an şükür ağrım yok vitamin çok iyi geldi.bakalim Allah hepimizin yardımcısı olsun 🤲
G_M_Z Deletedmom_110 Skolyoz normal doğuma engel değil kesinlikle canım 🥰 bunu doktorunla da konuşabilirsin daha doğru bilgilendirmeyi kendi yapacaktır 🥰
dduygu1 Ya kızlar bende iki tane bel fıtığı çıktı birde omurilikte kayma var dedi Skolyoz omurilik kayması demek mi
Nagisshakki Bende ameliyat oldum 18 platin var doktor ortpedide sezeryan yada normal doğum kağıdı alman gerekiyor dedi
G_M_Z Altinoglusnac canım ben 40 gün önce doğum yaptım çok şükür, bende de skolyoz var ameliyat derecesinde değil özellikle son ayda aşırı bel ve sırt ağrılarım oldu 20.haftada ufak ufak başlamıştı bebek büyüyüp kilosu arttıkça biraz dana artıyor ağrılar haliyle. Doktorum fizik tedaviye gitmemi orada rahatlatıcı hareketler yaptırabileceklerini söylemişti bana. Uzun süre oturamıyor ve uzun süre ayakta duramıyordum kesinlikle sağıma ve soluma yatamıyordum sadece sırt üstü ağrılarım geçiyordu doktoruma bir risk olur mu sırt üstü yatmamın diye sorduğumda hayır sadece tansiyonunu ölç mutlaka demişti çok şükür bir sorun da olmadı sağ Salim aldım kucağıma oğlumu darısı senin de başına inşallah 🥰🤲🏻 Bir de skolyozun var sezaryen olacaksın diye bir şey yok aklında bulunsun normal doğuma engel değil bu kesinlikle çok ileri boyutta değilse eğer. Benim çatı kemiğimde çıkıntı vardı o yüzden sezaryen oldum zorunlu olarak. Rabbim hayırlısıyla kucağına almayı nasip etsin inşallah 🤲🏻🥰