Essberre Selam kızlar 19 haftalık gebeyim griptim üç dört gündür test yaptırdım bugün pozitif çıktı eczanede çalışıyorum ben kan sulandırıcı içsem mi içmesem mi ortada kaldım bi kaç tanıdığım doktora sordum kimi iç kimi gerek yok diyor kafam Allak bullak oldu napsam bilmiyorum
Mucize7 Essberre bende geçen hafta atlattım canım doktor bana kullan felan demedi you plus vs vitamin yazdı onlarla atlattım şükür
Tuttifrutti Essberre merhaba ablam Almanya’da kadın doğum doktoru. Bende 12. Ve 35. Haftada kovid pozitif oldum ve doktorumun bana verdiği kan sulandırıcı iğne sonucunda ablama danıştım. Açıkçası şaştı kaldı ve şunları söyledi “ covid-19 evet kanda pıhtılaşmaya sebep olabiliyor ama bu kesin olacak anlamına gelmiyor. Kan sulandırıcı iğneler çok ağır ilaçlar ve bunlar bırak gebeleri normal insanlara verilirken bile kan testleri yapılır bunun sonucunda verilir. Limonlu su tüketmek yeşil çay tüketmek (1fincan) gibi doğal yollarla bunu yapabiliyorken neden ilk başvurulan şey ilaç olmamalı” demişti. Bana gerçekten çok mantıklı geldi Türkiye’de insanlar covid olduğunda daha çok yeni olduğundan bişey bişey bilmiyordu o favirapir ilacı 11 tane falan aldılar intihar eder gibi… şimdi çoğu kullanmıyor. Kan sulandırıcıya ihtiyacın olduğunu düşünmüyorum. Kan testi yaptırmadan kesinlikle buna karar verme. Bol su tüket
Ayycaa Essberre canım bende covid oldum ve d-dimer diye bi test var kan pihtilasiyormu ona bakılıyor onu yaptır çıkan sonucu doktoruna söyle ona göre yölendirir
Nidakilic Kan sulandırıcı ve oksapar başlamanız gerekiyor kan sulandırıcı iğne, kan tahlili verin dimer oranınıza baktırın doktorunuz kovit sonrası bile oksapar ı devam ettirebilir.
Nidakilic Ben kovit olduğumda hastaneye gittim kan ve idrar verdim. He gidemiyorsanızda kadın doğum doktorunuzu arayın size iğne reçetesi hazırlasın ama coraspirin kesin başlayın