Svcncmrnz Benim öyle ikilide 1/200 yani 998de 1 kişi riskti . 4’lüde 99/1 kişi olarka çıktı yüksek risk . Ama tarama testi olduğu için çok mühim değil . Psıkoeljşk yıpranıyorsun velhasıl ama hersey Allahtan sonuç olarak . Keşke yaptırmasaydım çünkü ilk hamileliğimde yaptırmadım özel takipliydim sakat olursa aldırmayı dusunyormusun dedi hayır demiştim o zaman kafanı bulandırmaya gerek yok dedi net sonuç vermeyen tanı testlerine diye . Eğer cüzdanına uyarsa fetal DNA yaptır 6-7 bin arası kesinliği çok yüksek ama en son yine amniyosenteze başvuruyorlar . Tabi onda çocuğun düşük riski ani su gelmesi ile erken doğum riskleri var o yüzden şahsen göze alamadım bana canilik geldi çünkü aldırmayı düşünmüyorum . Sağlıklı gelince kabul sağlıksız gelincemi kabul değil . Sonra yarın randevum var perınotolaji doktoruyla geçen hafta görüştüm işte bana zorlukları söyledi vs istersen Zeynep Kamil hastanesine yollayım orada yapsınlar amniyosentez dedi ama aldırmayı düşünürsen engelliyse yolluyorum yoksa o riske atmıyorum dedi . Tercih meselesi zor şeyler Allah yardımcımız olsun .
Birton vidio yorum okudum bu konuyla alakalı beynim yandı 2,4 test sorunsuz çıkıp down sendromlu çocukda oluyor , bizim gibi riskli çıkıp sağlıklı çocukta cok oluyor . Ki tanı testi 2,4 tamamen senin yaşında ki kilo boydaki insanların kactanesğnde bu çıkmış örneğiymiş . Beynini yakıyorlar insanın ….