Mehtap_ali bir şey yapmadım canım. İlk başta insan bi panik oluyor ama bu süreçte çok araştırdım, okudum bir kaç doktora daha sordum. Ultrasonda bulgu olmayıp sadece kan değeri yüksek olan insanların nerdeyse hiçbirinde kromozomal bir bozukluk çıktığını görmedim. Sadece erken doğum olan durumlar olmuş onda da yapacak bir şey yok artık. Fetal dna yaptırmayı düşünüyodum sonra vazgeçtim. Biraz doktorların artık bu sektöre yönelttiğini düşünüyorum. İçimde rahatlayınca yaptırmadım. Üçlü testi bir de devlette vereyim dedim. Sonuçlarında riskim baya düşmüş çıktı. Üçlü testte free beta hg mom degerim 1.49du. Kendi doktoruma da cumartesi verdim bakalım onun sonuçları nasıl gelecek merakla bekliyorum. Şu an içinde olduğun durumu çok iyi anlıyorum ama bence hiç bir şey çıkmayacak riskleri iki haneli rakamlarda olanlarda bile fetal dna sonuçları temiz gelen bir sürü insan gördüm bu süreçte zaten bu testlerin insanı strese sokmaktan başka yaptığı bir şey yok bence. Önemli olan ultrason, orada olumsuz bir şey görmedilerse içini ferah tut düşünme bile, böyle doğruluğu kesin olmayan bi test için bebeklerimizi strese sokmanın anlamı yok🌸