Aylarca burda denk geldigim dogum hikayelerini okudum insana gercekten yalniz olmadigini hissettiriyordu. Bu sebeple ben de kendi dogum hikayemi paylasmak istiyorum. Oncelikle Amerikada yasiyorum. 36.haftada bebegin karin kismi cok gelismiyor ve anne karninda yeterli kilo alamiyor diyerekten 39.haftada suni sanciyla dogumumu baslatmak istediler. 39.hafta 1.gunde yani pazartesi gunu suni sancili, epiduralli normal dogum yaptim. Basta sunu soylemek istiyorum hamilelik, dogum, lohusalik her bir asamasi gercekten cok guzel her anin tadini cikarin. Dogumun da normali sezeryani yok bence dogum mucizevi bir sey ve sonunda bir evlat sahibi oluyorsunuz gercekten dunyada hicbir karsiligi olmayan bir seymis! Neyse dogumuma gelicek olursak pazartesi aksam 8 gibi hap verdiler boyle dilalti gibi agizda eritilen bir seydi. Bu hap rahmin yumusasi icindi. Gece 1de ikinci dozu vericeklerdi ve 1e dogru benim sancilarim basladi. Sanci derken boyle regl kraplari gibi belden karna dogru giren kraplar cok hafif veya siddetli degildi. 2.dozumu gece 1de aldim ve o gece hic uyuyamadim kasilmalardan oturu. Doktorum sabah geldiginda acilmam sadece yarim santimdi. Haplarda yavas ilerleyecegi icin vajinadan rahim agzina acilma yapan bir katater koydular. Bu katater gercekten gucluydu ve benim sancilarim baya siddetlenmisti. Bi yandan da damar yolundan suni sanci aliyordum(oksitosin hormonu). 9dan oglen 12ye kadar acilmam 5 cm olmustu. Doktorlar bile inanamamisti normalde bu zaman diliminde 1 cm acilma ancak bekliyorlardi. Vajinadaki katater ve damardan aldigim suni sanciyla artik kasilmalarim cok daha siddetliydi. Doktorum 2de tekrar kontrol etti ve acilmam 7 cm olmustu. Kasilmalari karsilarkan birden cok guclu bir tekme hissettim resmen bebegim vanayi acti ve benim o an suyum geldi. O da artik icerde durmak istemiyordu yani bana yardim etti :) Suyun gelmesiyle kasilmalarin siddeti de artti bence. Epidural almak istedim. Epidural aldigimda saat 3e geliyordu. Ama epidural pek bir ise yaramadi cunku epidural aldigimda acilma nerdeyse 10 cm ve bebegin kafasi gozukuyordu. Epiduralden sonra 20 dk icinde dogurdum. Dogum gercekten cok buyulu bir sey. Evet sancilar zor ama dayanilmayacak bir sey degil Allah yardim ediyor ve sabrini veriyor. Sadece bebeginize odaklanin o kavusmanin tadi cok cok baska. Kucaginiza koyduklarinda her seyi unutuyorsunuz zaten. Herkese bebegine saglikla kavusmasini diliyorum zaten dogumunuz eminim cok guzel gecicek :)