Hayalcinar Arkadaşlar hep ikinci sezeryandan korkmusumdur. Burada okuduklarımdan dolayı. Ama 5. Günde topladım kendimi şu an 13 gün oldu sanki hiç dogurmamis gibi hissediyorum o kadar iyiyim yani ilk sezeryandan daha hızlı iyileştim. Sakın sıkmayın canınızı. Başka bir sorunuz varsa cevaplyabilirim birde ❤️
iremss Hayalcinar spinal mi oldunuz, her bümye Farklı ama ilk mi ikinci mi daha zor yani bana ikinci de her şeyi bilmek korkutucu geliyo panikliyorm, ilk çocuğnz ne kadarlık hastane sürecini onunla nasıl koordine ettiniz. Sağlıkla büyütün 🌺
elifcindoruk Hayalcinar burada böyle pozitif, annelere iyi gelecek, cesaret verecek mesajlara bayılıyorum.🌺 o yüzden size teşekkür ederim bu güzel mesajınız için. yavrularınızla mutlu, sağlıklı bir ömür diliyorum♥️
Gulcannnn Hayalcinar ya ne kadar da güzel bende ikinci sezerynımı olacağım ilk i zorunlu olmuştu ve çok korkuyorum umarım bende sizin gibi çabucak atlatırım
Dilish Hayalcinar Benim de 2ci sezeryan olacak. Çok korkuyorum. Ilk genel oldum 2cide spinal olucam inşallah. Ayaklarımı hiss edemesem çok kötü olurum gibime geliyor. Genel de istemiyorum ayılırken zor oluyor. Bilmiyorum napıcam. 6ay var sezeryanıma ama korkum yarın olacakmışım gibi. Inşallah rahat geçer benim de. Sağlıkla büyütesiniz çocuğunuzu inşallah. Spinalmı oldunuz?
Hayalcinar iremss ilk sezeryanimi 2 yıl 9 ay önce spinal olarak oldum. Evet dediğiniz gibi bilmek daha stresli oluyor. Ama bilinçli oluyorsunuz açıkçası.
Hayalcinar Gulcannnn İnşallah 🙏🏻 Tek diyebileceğim size bolca yürüyüş benim çabuk toparlamamin sebebi yürüyüş oldu. İlkinde yürümemistim bu kadar çünkü
Hayalcinar Dilish evet spinal oldum. Ve ikisinde de sezeryan sonrasi baş ağrısı da bel ağrısida hiç bir şekilde hissetmedim. Şu an normal hayatıma döndüm öyle söyleyeyim. Yani geneldense spinal daha iyi diyorlar ama sizin tercihiniz tabiki
Zeyneptml Dilish bnde 2 kere genel oldum dediğiniz gibi uyanırken sikintili ve ağrılı oluyor.bnde spinal yada epidural istiyorum bu sefer. 3.ye hamileyim 🤣
60_duygu Dilish bene ilk geneldi şuan 4ay var vee ilk gunku korku var nasıl olcak bilmiyom rabbim yardimcimiz olsun
alimerve 9 aylık kızım var sezaryenle doğurdum birgün tekrar hamile kalırsam sezaryen olmak gözümü korkutuyor benimde
Hayalcinar alimerve Allah bağışlasın. Bende ikinciye hamile olduğumu öğrendigimde ilk korktuğum şey yine sezeryan olacağımdı. Cidden 9 ay bunu düşündüm. Aklıma sürekli sezeryan anı geliyordu rüyama falan girmişti ama bir yandan da neyin ne olduğunu biliyordum ve geçici birseydi bebeğim sağlıklı doğsun ben bir şekilde atlatirim düşüncesiyle gittim en sonunda doğuma. Kucağına alınca hepsi geçiyor tabiki ❤️
bir_pasa_annesi Hayalcinar benee hamileyim doğum yapacağım zaman tam oğlumda 2 yaş 9 aylık olacak ve bende korkuyorum sezaryen dan cnm
Nurayca Hayalcinar Gözünüz aydın. Darısı başımıza inşaallah. İlk doğumla 2 doğum arası ne kadar acaba. Ben ilkinde spiral olmuştum ve çok fazla baş ağrım olmuştu. Sizin nasıl oldu
Toprak-Elif Hayalcinar Amin inşallah… Ben birşey sormak istiyorum… İlkini anlamamıştım acil sezeryana almışlardı. Şimdi bilerek gireceğim yaaa, hissediyor musun kesimi dikimi vs vs
Dilish Hayalcinar Evet öyle genel anesteziden spinal iyidir ayaklarımı hiss edemesem kötü olurum diye korkuyorum. Ne güzel iyinsiniz artık inşallah benim de kolay geçer.
alimerve Hayalcinar ben ilkinde o kadar çok sancı çektim ki Allah’ın tekrar sancı gelmeden hemen uyutsalar beni ameliyata alsalar diye dua ediyordum hiç korkmadım ama şimdi tekrar olsa bile bile ameliyat masasına yatmak var. İki sezaryen arası ne kadar sizin
blueberyy00 Hayalcinar bende ilk sezeryan oldum bugün 2. Gunumdu duş alıp bandaji çıkardım pansuman felan yaptım açık kaldı bir tarafı diğer tarafa göre hafif sis duruyor normalmi acaba açılma vs yok ama çok az sızlama oluyor o tarafta ama kontrolde sorcam ama olabiliyormu böyle şeyler
Hayalcinar blueberyy00 evet kontrole gittiğinizde doktorunuz size söyler zaten. Bende öyle durum olmadığı için yanlış bilgi vermek istemem. Ama dikişler ihmal edilmemeli en az 1 kez ameliyat sonrası kontrol etmesi gerekir doktorun ben öyle düşünüyorum. 🙏🏻🥰
Gzmmtrkmn blueberyy00 çok fazla ayakta kalınca ödem oluyor yarada şişlik oluyor biraz yatıp dinlenmeyi dene canım 🙏
Dark blueberyy00 o şişlik iniyor hiç bişey kalmıyor. Sızı falan normal birkaç güne hepsi gecer. Nemli kalmasın yeter. Zaten 1. Hafta da kotnrol oluyor
Derya-mihra Benimde ikinci sezaryenim olucak ve çok korkuyorum 🥺 ilkinde genel olmuştu kedileri hissetmiştim ve öok rahatsız olmuştuö ondan genel oldu. Belki de psikolojikti yaptıkları müdaheleler çok rahatsız ediyor mu spinal de nasıl hissettiniz. Sağlıkla büyütün inşallah bebeğinizi 🙏
blueberyy00 Hayalcinar teşekkür ederim evet 5. Gün gidicem kontrole mutlaka pansuman yapıyorum duştan sonra kuruttum iyce nemli bırakmadim inşallah birşey olmaz birde nasıl kaşınmaya başladı normalmiş sanırım oda
Dark Hayalcinar Aynı yerden mi kesi oluyor? Spinal mi oldunuz genel mi? Daha çok ağrı sızı oluyor diyorlar sizce ? Sağlıkla büyütün 🌸
Hayalcinar Dark spinal oldum. Evet kesi aynı yerden oldu. Ağrı oranı aynıydı. 3. Günden sonra ağrı kesici almayı komple kestim. Bol yürüyüş bol su sadece ☺️ teşekkürler 🥰
Rmzy-01 Dark spinal dediginiz şey belden uyuşturma mı genel bilgi verir misin acaba sezeryan da kaç tür yöntem var
blueberyy00 Gzmmtrkmn yatıyorum sadece arada 2 saate bir felan yürüyüş yapıyorum öyle bol bol yuru daha çabuk iylesirsin diyorlar 🤦🏻♀️🙄
blueberyy00 Dark evet 5. Gün çağırdı doktorum şişlik normalse rahatladım ilk bandaji çıkardığımizda yoktu sanki ama az önce hafif bir taraf sis gelince gözüme tedirgin oldum ince bir de sızı hissedince haliyle korktum ama tecrübeler normal diyor sanırım