Bende doğurdum kızlar sonunda. 2.gebeliğimdi ve bu yüzden basıma gelceklerden çok korkuyordum ama korkunun ecele faydası yokmuş gerçekten 😄
38+4 de oğluşumu kucağıma aldım
4 mart 14:58 🤍
Doktorumuz ilk gebeliğim sezeryan olduğu için zaten günümüzü vermişti bende sabırsızlanıyordum artık ve günler geçmek bilmiyordu ama sonra onu kucağıma alınca bitti gitti herşey 😍
Öğlene doğru hastaneye gittik hazırlıklarımızı yapıp yatış verdiler hazırlıklarımız yapıldı ve daha sonrada doktorum geldi ameliyathaneye aldılar beni eşimle vedalaştık çok korktuğum ve panik atak geçirceğimi bildiğimden doktoruma spinal istemediğimi söyledim tirtir titriyordum ve uzunca bir süre aç kaldığım için tansiyonumda biraz sendelemişti zaten. Doktorum beni cok güzel sakinleştirdi ameliyat masasına aldılar hazırlıklar bir yandan yapılırken bir yandan olan biteni izliyordum titriyordum ve sürekli dua okuyordum. Arkamda bıraktığım 2 yasındaki oğlumu düşünüyordum ağlamam istedim ama o an korku heycan ve iç karmaşası yaşamaktan gözyaşlarım bile akmadı çok garipti gerçekten. Beklemediğim bir anda 2.gebeliği yaşamıştım ve şimdi biran önce ameliyat olsun bitsin istiyordum hemşireler herkes cok ilgiliydi. Daha sonra damar yolumu açtılar işlemler başladı. Aneztezi doktoru genelmi spinalmi diye sormuştu ve ben genel istiyorum demistim zaten beni masada soyarken anestezi doktoru sanırım spinal yapıcaktı doktorum panik atağımı bildiğinden genel yapıyoruz dedi sağolsun beni biraz olsun sakinleştirdi. Hastanede covid sebebiyle sadece eşim ve ben vardık annemler hastanenin kafeteryasında haber beklediler bizden 😍
Anestezi doktoru simdi sana oksijen vericez dedi bende sanıyorum ki normal hava vericekler sakinleştirmek için 😂 önceki ameliyatta damardan bayılmıştım çünkü havayı bi çektim dünyam kaydı resmen “ooo bu fena bişeymiş ya” dediğimi hatırlıyorum bir kere daha çektim ve gidiyorum ben dedim sonrası yok 🤣
Ben anesteziden çok zor uyanmıştım ilk doğumumda ama busefer ameliyat masasında ameliyat bittiği an uyandım kendimi pskolojik olarak hazırlamıştım belkide 🥰 bebek iyimi diye sayıkladım sürekli ağlamak istedim ama ağlayamadım sonra bi yanma ve rahim ağrısı hissettim tamam dedim ben doğurmuşum 🤣 ameliyathane soğukluğu ile birlikte karışık sayıklamalarla odaya çıkarttılar beni ve eşimi gördüm ilk daha sonra hemen kendime gelmeye çalıştım elimi yüzümü silin diyorum beni kendime getirin çabuk oğlumu emzirmem lazım diyorum 😔 cünkü ilk doğumumda kan uyuşmazlığından sarılık değerimiz cok yüksekti ve ben kendime gelemediğim için pek emzirme odaklı olamamıştım 🙃 busefer öyle olmadı ve direk hemen aygın baygın emzirmeye geçtim.
İlk kalkış öyle cok acılı değildi zaten dediğim gibi önceden bildiğim için bu acıyı hazırlıklıydım. Yere bakmadım karşı duvara bakarak yavasça kalktım titreye korka bir kaç adım yürüdüm ufak ufak kendime geldim. Anesteziyi öksürükle atıcam diye aklım çıkıyodu busefer öyle öksürme de yaşamadım 😂 ama gidip gelip bastırmaları bi garipti gerçekten. Kum torbası buseferki ameliyatımdan sonra koymadılar ama 3-4 kere bastırdılar karnıma kanamayı kontrol ettiler vs. İçin dışıma çıkıyo gibi oldu ama acıdan ölüncek birşey değil inanın. Zaten 1 gece kaldık sabaha kadarda gidip gelip ağrı kesici ve antibiyotikler yapıldı. Bolbol su içtim hoşaf içtim gaz yapacak şeyler yemedim. Beni tek zorlayan şey eve gelince gazlanmak oldu. Sırttlarıma omuzlarıma kuyruk sokumuma kadar vurdu ağrısı.Allahtan doktorum bağırsakları rahatlatıcak şurup vermiş öyle tuvalete çıktım. Bu sekilde sorularınız varsa yanıtlarım. Genel olarak çok rahattı ilk doğumuma göre. 3 güne herşeyi kendim yapıyordum zaten ailemde iyi olduğumu görünce memlekete döndüler.
Hiçbir doğum kolay değil ama dayanılmayacak birşeyde değil. Hepimizin geninde var bu ana olmak. Rabbim kuvvetini veriyor bu yüzden kötü hikayelerden korkup kendinize gebeliğinizi zehir etmeyin Allahım herkese kolay doğumlar nasip etsin 🤍🤲🏼