Hande123- Merhaba herkese.11. haftada yapılan kesin sonuç veren gen tarama testi sonrası diğer testleri (2’li,3’lü) yaptırmayanlar çok varmış.Sizin tercihiniz veya doktorunuzun tercihi nasıl oldu?
charlottececi Hande123- evet. İkili testin kanını vermedim ama ulturasonda bakildi. Uclu testte kan da verdim temiz cikti. Fetal dna(nifty) de yaptirmistim ☺️
Ozlm0916 Hande123- ben ikili testi yaptırdım canım üçlüyüde istemedim doktorumda detaylıya girmemi istedi bu hafta cuma girecem inşallah 😘
Gamze__79 Hande123- ben yaptırmayacaktım doktor ikna etti ama kendimi zorunlu gibi hissettim sanki yaptırmak zorundaymışım gibi bana dedimkolu bacagı olmasa doguracak mısın felan daha baya şey dedi öyle yaptırdım ikiliyi üçlü de farklı Bi doktora gıtmiştim kan alınıyor sadece dedi daha cok seye felan bakılıyor dedi tamam yaptırayım dedim oda oyle olmustu
Citlenbik Hande123- gen tarama testi yaptırdım zaten onu yaptırınca diğerlerini istemiyor doktor zaten gen tarama testi yüzde 99 sonuç veriyor bildiğim ikili yüzde 80 imkanınız varsa diyor zaten doktor gen yaptırın
Begumergun Hande123- 2li tarama testi temiz çıktı zaman çoğu doktur 3lü yaptırmıyor sadece bazı devlette kaldı o test eskiden yapılıyordu
Bebek-C Ben hiçbirini yaptırmadım sadece detaylıya girdim. Doktorum da eğer taramalar sonucu olumsuz bir durum olduğunda gebeliğini sonlandırmayacaksan moral bozmana gerek yok dedi, beni destekledi yani.
Hande123- Bebek-C ben olumsuz bir durum varsa hamileliği sonlandırmayı tercih edeceğim için testleri fazlasıyla önemsiyorum
charlottececi Hande123- evet doktorum istedi. Perinatolog prof a takipliyim. Bir terslik yoktu ama hepsini yaptik.(ikizlere hamileyim) Dortlu test yapmadik. Onu bilmiyorum bir tek. 5. Ayda detayli ulturason vardi zaten. Yarin da seker yuklemesi yaptircam 24. Hafta 😁
Bebek-C Hande123- ben yaptırmak istemiyorum deyince doktorum sordu ben de sonlandırmayacağım dedim o da gerek yok o zaman dedi. Şahsi kararınız tabi.
Hande123- Begumergun yok anlamamışsınız ne sorduğumu nipt (gen tarama)testi yaptırıp ekstra 2’li yaptırdınız mı diye sordum