Kbrtaskrn Kızlar sizce yeni doğmuş bebeklerimizi nasıl alıştırmalıyız bilgili anneler yazabilir mi lütfen?
Bngayl Kbrtaskrn Uykunun eğitimi olmamalı artık bilimsel ve vicdani görüş bu yönde. Uyku, Güvenli Bağlanma ve Bebeğiniz isimli Sinem Özen Canbolat’a ait kitabı okuyabilirsiniz o aydınlatacaktır sürecinizi.
B8use Kbrtaskrn 4 ayda bebeklerin uykuları düzene giriyor ilk aylar pek düzeni olmaz netfilix bebekler belgesinde izledim
Cansel0694 Kbrtaskrn sallayarak uyutmaya alıştırmayın sadce emzirdikten sonra yan yatırıp pışpışlayın öyle alışsın uyumaya sallayarak yada kucakta uyutmaya alıştırırsanız öyle gidiyor ve çok zor oluyor ilerdede nasıl düzelecek diye çabalıyosun benim çocuğum hasta olduğu için ayakta sallamaya alıştırdık şuan 7 aylık hala ayakta ve benden başka kimse sallasın istemiyor uyurken ikinciye hamileyim bu sefer öyle yapmıcam inş ..
Villanelle Yeni doğan değil de 5 aylıktan itibaren uyku eğitimi öneriliyor. Bi de ağlatarak değil, güven vererek olması lazımmış
Kbrtaskrn Bazıları sallamadan uyutmak daha iyi diyor bazıları diyor sese ve gürültüye alışsın ve o ortam da bile uyuyabilsin diyor
Elif1104 Kbrtaskrn ben ilk doğduğu günden beri sallamadım gündüzleri sesli ortamda uyuttum şuan 2 buçuk aylık o şekil devam ediyoruz uyuturken poposuna hafif vuruyorum öyle uykuya geçiyor yani doğduğunda nasıl alıştırırsan öyle devam ediyor sallarsan sallanmaya alışır
OzlmMmmm Her bebek kendine özeldir. Uyku eğitimi diye bir şeye inanmıyorum bir eğitimci olarak bana çok ticari geliyor. Sadece belli rutinler uygulayarak uyutmak mantıklı geliyor. Masaj, duş, vs gibi
Erenediz Yeni doğan beneğe uyku eğitimi veremessin kii senin bile uyku rutinin alt üst olacak saat bası 2 saatte bir emzirmek var gece gündüz kavramı yok ilk zamanları 3-5 aylık olduğunda geceleri ekstra bir saat daha uyumasına izin verirsiniz mesela arayı ilerleyen dönemlerde açarsınız ama gelişmesi büyümesi lazım en azından 6-7 aylık olana kadar ek hıdaya geçene kadar yapmak biraz zorlayıcı olur. Ek gıdadan sonra gece acıkmalarıda azalır ama alışkanlıkla emmek isteyebilir öyle uyumaya alışmış olabilir ozamanları değerlendirin derim aç olmadığından emin olun ama.