Mercimek1234567 açıkçası ben de aynı durumdayım..haftamız aynı ve 5 kilo aldım ben de..çok üzülüyorum bu duruma..havaların düzelmemesi de çok olumsuz etkiledi, yürüyüş yapamıyorum..havalar düzelince her gün düzenli olarak yürüyüş yapmanızı, bi de sabahtan itibaren yediklerinizi sayarak günü öyle kapatmanızı tavsiye ederim..her hafta sabah aç karna tartılın mutlaka..ben acıktıkça canım sürekli karbonhidrat ve sağlıksız şeyler istemesine rağmen ara öğünlerde yoğurt yiyorum, süt içiyorum, bol su içiyorum mesela..aldığım kiloların çoğunu ilk haftalarda yoğun bulantım varken midemi bastırmaya çalışırken ekmek yiyerek aldım..bu saatten sonra sağlıklı ve protein ağırlıklı şeylere yönelmekte fayda var..bu arada insanlar kilo almışsın diyecek diye değil kesinlikle, şahsen benim umrumda değiller ama bebeğimiz ve kendi sağlığımız için bunu yapmak zorundayız..fazla kilo alan hamilelerde şeker, tansiyon, erken doğum, gebelik zehirlenmesi daha fazla görülüyor..kendimizi hiç boşuna şu kişi çok kilo almıştı ama normal geçti gebeliği sonra da bütün kilolarını verdi diye avutmayalım..herkeste aynı olmuyor..ömür boyu sigara içip kanser olmayan da var, bu sigaranın zararsız olduğu anlamına gelmez..gerçek şu ki fazla kilo gebelikte sağlığımız için iyi bi şey değil ve riski arttıran bi şey..sizi çok iyi anlıyorum, elimizden geldiğince bundan sonrasını kurtarmalıyız