Selamlar arkadaşlar ben 7 yıl sonunda tüp bebek yöntemiyle hamile kaldım. Bu süreçte uzun süre prulotan iğne kullandım halen enox iğne ve progestan ile coraspine devam ediyordum. 20+6 da detaylı ultrason için peritanoloji uzmanına gittiğimde rahim uzunluğumu 16 mm ölçtü ve acil hastaneye yatıp coraspirinin etkisi geçtiğinde serklaj önerdi. Bizde yatışı yaptık öncesinde rahim kültürü ve enfeksiyon testleri yapıldı temiz çıktı. Ama aminusere yani kese suyu azalması testi yapıldığında pozitif sonuç verdi. Doktorumuz rahim ağzında et parçaları yani folip olduğunu bunlar aminusere testi sırasında kanadığından yalancı pozitif çıkabileceğini öncelikle o parçaların alınıp testin yenilenmesini önerdi. Parçaları aldılar. Aminisure testi dün tekrar yenilendi ve tekrar pozitif yani suyum azalıyor çıktı. Ama benim gelen akıntım, suyum, ıslaklığım hiç olmadığından testin hala yalancı pozitif olabileceğini söyledi bu yüzden aminusure testini yarın tekrar yenileyeceğiz. Bu testinde pozitif çıkması durumunda serklaj yapılamayacağını riskli olduğunu söylediler. Ama benim rahim kısalığım olduğundan da erken doğum riskim var ve test pozitif çıktığından hiç bir şey yapılamıyor. Şaşırdım kaldım. Çok korkuyorum bebeğimi kaybetmekten. 5 gündür hastanede yatıyorum. Benim durumumda olan serklaj atılamayanlar var mı ?