linsmea detaylı ultrason için bazı devlet hastanelerinde radyoloji doktorları bakıyor. Onu da önce kadın doğum doktoruna muayene oluyorsunuz o yönlendiriyor, hastane içinden ultrason yani radyoloji doktoruna randevu veriliyor.
Ama her devlet hastanesinde bulunmayan ve detaylı ultrason a asıl bakan bölüm perinatoloji bölümüdür. O bölüme Mhrs den direk randevu alınmıyor, önce kadın doğum doktoru sizi sistemden perinatoloji bölümüne ekleme yapması gerekiyor, ekleme yaptıktan sonra Mhrs üzerinden boş randevu bulabildiğiniz takdirde alabiliyorsunuz, istanbulda perinatoloji bölümü olan bi kaç hastane var, Mhrs den randevu alırken bazı hastanelerdeki perinatoloji bölümünde ‘sadece riskli gebelikler için’ diye bir uyarı var, anladığım kadarıyla onlar her isteyene yapmıyor detaylı, riskli olanlara yapıyor.
Ben de bi 15 gündür Mhrs den perinatolojiye detaylı ultrason için randevu almaya çalışıyorum, genelde zor randevu bulunuyor, zaten daha haftama vardı nasıl olsa randevu bulurum diyordum çok şükür buldum,
Istanbul şişli etfal in semt polikliniği var sariyer çayırbaşinda, fikir olsun orada perinatoloji doktoru detaylı ultrason yapıyor, arkadaşım yaptırmıştı, memnun kaldı,
Tavsiyem randevu bulmak zor olduğu için Mhrs sistem üzerinden talep olusturun, randevu açıldığı an, telefonunuza mesaj geliyor ama o mesajı çok çabuk görüp hemen Mhrs sistemine giriş yapıp randevu almayı denemeniz gerekiyor. Çünkü o mesaj talep oluşturan herkese gidiyor ve ilk kim önce davranırsa o alıyor randevuyu.
Ama en başta da dediğim gibi Kadin doğum doktorunuza sistemden perinatoloji bölümüne sistem üzerinden kendinizi eklettirmesiyseniz ekletin.