Metehan_Acelya İlk gebeliğimde preeklampsi nedeniyle tansiyon yüksekliğinden 37. Haftada doğum yaptım. Şimdi ikinci gebeliğim 15 haftalık olduk. Başım ağrıyor tansiyon ölçüyorum 8/5 falan çıkıyor normal mi değil mi bilemedim 🥺
Pirayeee Metehan_Acelya 8/5 düşük sanki, tabi gebelikte genelde düşer mi normal mi kalır bilmiyorm. Ama normalde 12/ 7 okur diye biliyorum
zumradmr_11 Metehan_Acelya merhaba bende preeaklamlsi ile savasanlardanim malesef 2 tane kaybim var sizin adiniza cok sevindim. Bende suan 17 haftalik hamileyim bas agrisi hamilelikten dolayida olabiliyor benimde bi donem bas agrim olmustu tansiyonum siz gibi 8 5 lerde oluyordu sonradan geçti galiba hamilelik belirtileriyle alakaliymis sanirim saglikla gelsin bebeginiz
Dark Metehan_Acelya biraz düşük gibi. Ama düşmesi zaten görülen bişey. Siz genede doktorunuza danışın. Tansiyon öykünüz olduğu için bildirmekte fayda var. Bol su için belki susuz kalıyorsunuzdur baş ağrısı yapar
Ays_cskn Metehan_Acelya size onlem amacli coraspin verdilermi bende tansiyondan 37 haftada dogum yaptim simdiki gebeligimde dr onlem amacli coraspin verdi ayrica dusuk gorunuyor tansiyonunuz
Metehan_Acelya Pirayeee ilaç da kullanıyorum bilemedim ki. Normalde 10 11 çıkar bugün başım çok ağrıyor ve ölçüyorum tansiyonu aralıklarla 7 8 o civarda seyrediyor
Metehan_Acelya zumradmr_11 başınız sağ olsun. Rabbim bu yavrunuzu sağlıkla kucağınıza almayı nasip etsin inşallah. Kan sulandırıcı coraspirin kullanıyorum. Dayanamadım parol içtim çok ağrıyor çünkü. Normalde tansiyonum 10 11 gibi çıkar. İnşallah geçer
Metehan_Acelya Dark evet yanımda hep suyla dururum gün içinde içmeye çalışırım. Pazartesi kontrolüm vardı doktorum polikliniği iptal etmiş hasta bakmayacakmış. Devlete gidiyorum. Özel olsaydı arayıp bilgilendirirdim de.
zumradmr_11 Metehan_Acelya aynen bende corasprin kullaniyorum parol rahatlatir belki birz preeaklamlsi help sendeomu geçirenler diye bir grup var facebookta istiyorsan orayada bir göz at bizim le ayni durumda olan bir suru kadin var bilgi alisvierisi yapiyorlar
Dark Metehan_Acelya anladım. Endişe etmeyin düsuk olması çok rastlanan bir durum. Baş agriniz başka bir sebepten olabilir. Sağlık ocağına gidebilirsiniz. Orda da ölçüm yaptırıp bilgi alırsınız en azından içiniz rahat eder
Metehan_Acelya Ays_cskn evet verdi kullanıyorum coraspirin önlem amaçlı 34. Haftaya kadar. Yükselmesi için ne yapabilirim en azından başımın ağrısı geçecek kadar
Gzm23 Ays_cskn önceki hamileliğinde kullanmadın mı bfnde 35+5 haftalık hamileyim doktor istersen kullan deyince önemsiz diye kullnmadım ama kullnılması lazımmış doktor yakından takip etcem dedi sorun olırsa bebeği alırım dedi sizde süreç nasıl geçmişti
Ays_cskn Metehan_Acelya o konuda bilgim yok yanlis yonlendirmekde istemem bilgisi olanlar yazar birazdan gecmis olsun
Metehan_Acelya Fk2 tansiyon yüksekliği kadar düşüklüğü de kötü sanırım. Baş ağrısı sıkıntı oluyor gün içinde inşallah geçer. 🙏
Fk2 Metehan_Acelya benim hep 85 Di normal diyordu doktor 26 haftaya kadar hep düşük olur başın döner. İkinci gebelik te baslangıçta düşüktü sonra yuksel miş fark etmedim az kalsın zehirlenme yaşayacaktım
charlottececi Metehan_Acelya o haftalarda tabsiyonun dusuk olmasi gerekiyormus rahatsiz ediyosa tuzlu ayran icin her gün soda icin doktorunuza danisin gittiginizde. Doktorum o haftalarda dusuk olmasi gerekfigini soylemisti 10/6 vs normal diyodu. Benimki yuksekti 15. Haftada. Gecmis olsun 🙏🏻
Metehan_Acelya charlottececi çok sağolun teşekkür ederim. İlaç almıştım parol eğer geçmezse tuzlu ayranı deneyeceğim
Tgcarsln Metehan_Acelya biraz düşük ama 20. Haftalara kadar düşük olması normal daha sonra düzene giriyor
Pemberuya Metehan_Acelya selam bişey sormak istiyorum burun kanaması ve tepemizde ağrı oluyor mu bende bunlar var annemde diyor ki sende tansiyon mu var henüz 9 haftaligim😪
Ays_cskn Pemberuya tansiyon agrisi enseden gelir bende oyle olmustu burun kanamsi sadece 1 kere olmustu tanisyonum yukselmis ama dediğim gibi enseden agrim oluyordu genelde
Metehan_Acelya Pemberuya yaa inanır mısınız benim ilk hamileliğim de 36. Haftaya kadar bu tansiyonla alakalı hiç bir sorun yaşamamıştım bir anda çıktı. Zaten bit hafta sonra da doğum yaptırdılar tansiyon düşmeyince riske atmadılar
Metehan_Acelya Fk2 ayy çok geçmiş olsun. Bu tansiyon nasıl bir şey anlamıyorum valla birden düşüyor birden çıkıyor
Metehan_Acelya Dark sağolun çok teşekkür ederim. Evde de alet var takip ediyorum. Yükselmesindense düşmesi gebelikte daha iyidir diye düşünüyorum
Metehan_Acelya zumradmr_11 facebook kullanmıyorum da İnstagram da var ordan takip ediyorum. Bizim gibi preeklampsi geçmişi olan anneler daha bi endişeli oluyor bu tansiyon yüzünden. Rabbim sağlıkla kucağımıza almayı nasip etsin bebeklerimizi. Tüm hamile anneleri de sağlıkla kavuştursun 🙏