dmlkrcck Kızlar ensem ve boynum da gebeliğimden beri kararma oluyor sizde yaşadınız mı böyle bir şey yaşayan varsa sonra geçiyor mu bu kararmalar😞
Mrsde dmlkrcck aa bendede var gecen hatta kir sandım şok oldum 😁 hamilelikten dolayimı oluyormus bilmiyordum valla
TBeyza dmlkrcck ilk hamileliğimde benimde olmuştu hatta karnimda bile vardı doğumdan sonra geçti ama nedir niye olur onun hakkında bi fikrim yok ,
dmlkrcck Bahar1508 ay inşallah geçer sanki kir gibi duruyor ya😞iyi valla senin azıcık kalmış benim daha 45 günüm var
dmlkrcck Villanelle şeker yüklemesi yaptırmıştım herşey normaldi insülin direnci olsa çıkmaz mıydı zaten direncede glikoz ile bakılıyor diye biliyorum
Villanelle Mom727373 insülin direncinden dolayı boyun, koltuk altı gibi yerlerde kır gibi görünen lekeler oluşur
dmlkrcck Mom727373 benim ensemde ve hafif boynumun önüne doğru kararma oldu bir kaç aydır hiç geçmedi bende merak ettim araştırdım bişey bulammıştım arkadaş insülin direnci diyor olabilir yani
Mom727373 dmlkrcck Ben de o yorumdan sonra bakındım insülin direncinin belirtilerinden biri fakat sadece bu belirtiyor bakarak insülin direnci denemez başka şey de olabilir yazıyor genelde. Bence doktorunuza sorun. İnsülin direnciniz varsa da yoksa da glisemik indeksi yüksek şeyler(çünkü bunlar insülin direncine neden oluyor) tüketmeyi bırakmak sağlığınız için iyi. Bende yok mesela doktorum şekerli hamurlu şeyler tüketmemi istemiyor. Bebek gereksiz kilo alır diyor. Hem sindirimi de zorluyor. https://www.google.com/amp/s/www.fitekran.com/insulin-direnci-rehberi/amp/
Merve0004 Merve0004 olur o zaman o lekelenmeler muhtemelen de doğumdan sonra hepsi geçmez az bişi kalır