Serapds şöyle canım 40 dan sonra bebeğin kakasını yapma ihtimali var. Ama bende bunu kendi doktoruma söylemiştim devlete gidiyordum ve Bayaa yaslı tercih edilen bir doktoru korkuyorum hocam başlatalım dedim. Merak etme onu biz anlarız 2 günde 1 geleceksin zaten suan herşey normal gözüküyor stres yapma dedi. Bende bekledim. Benımde sşşzn gibiydi nst de asla sancı cıkmadı acılma su gelişi nişan hiç bişey yoktu.
Yani bence doktorunu dinle derim tabi senın kararın ama risk yoksa normal olmasını iste. Suni sancı abartıldığı gibi bişey değil sadece kendin sancın olmadıgı için dısardan destek gibi düşün. Kendi sancın da aynı acıyı verecek. Ben mesela 19 saat suni sancı da hiç bişey hissetmedim yattım öyle yatakda 🥴🤷 agrım sancım su gelişi acılma olmadı düşün yani. 19.saat yarım bardak suyum geldi 4 cm acıklık olmus hafiften sancılar başladı 3 saat sürdü tam. 10 cm e ulaştım ve ilk dogumumdu. Suyum bitmediği içinde ebelerşn yönlendirmesiyle 2. Ikınmada bebeğim su ile beraber kaydı geldi. Cok şükür. Kendini ve bebeği strese sokma korkma endişelenme ne derlerse yap 3 sanıye nefes al 6 sanıye ver sancı esnasında. Eger imkanın varsa çömel kalk sancıya iyi gelıyor. 😇