ogretmenanneyimm
Doktor muayene vakti için çok var mı? Danışsanız keşke.
Benim herşey dönüyordu midemden. İğrenç yoğun biseyler de oluyordu. Bir de hani nasıl anlatabilecegimi bilmiyorum gece aglayasim geliyordu uyuyamiyordum çok tuhaf hissedip; tansiyon mu glisemik indeks mi bir tuhaflık oluyordu. Çok kısa sürdü Karatay diyetine başladığım gibi yürüyüşe başladığım gibi geçti. Birinci gün rahatladım ikinci gün sorun geçti. Fakat minimum 1 saatlik yürüyüş yaptım.
Bu hafta yine yediklerime dikkat etmedim yürüyüş yapmadim; kötü geçiyor hemen toparlanmaliyim!
Siz öğretmensiniz ayakta çok fazla duruyor olabilirsiniz. Ayakta sabit kalmak da vücudu çok yoruyor; olabildiğince sınıf içinde oraya buraya yürümeye çalışın ders anlatırken. Zaten kısacık teneffüs aralarında öğretmen odasına gidiş geliş maraton gibi bişey 😍 çok yoruluyor olabilirsiniz sizi anlıyorum ama yine de yapabilirseniz gün içerisinde kendinizi yormadan kendi temponuzda uzun yürüyüşler yaparsanız faydasını görürsünüz. Çünkü bedenimiz kapalı ortamlarda sadece belli hareketleri yapmak için programlanmamis. Ve yürüyüş zarar vermeden vücuttaki pek çok kasi harekete geçiriyor. Ayrıca dışarıda yürüyüş yapmak hem ruha hem bedene iyi geliyor. Hele de ağaçlık park alanlar ormanlarda. Benim doktorum plates önerdi başladım enerjimi çok yükseltti fakat doğum yollarında acilma hissettim, kemiklerim aciliyormus gibi. Ve 38. haftaya kadar sadece yürüyüş yapmaya karar verdim. Doğrusu Karatay’i tanıdığım güne şükrediyorum. Kadınla hiç tanismadim yüzyüze kitaplarını uyguladım. Ve sayesinde hayat kalitem arttı; öncesinde çok fazla doktora giderdim kan değerlerim hep düşük çıkardı alerjiler migrenler kolay hastalanmalar, kemik kas ağrıları, işe yaramayan ilaçlar şu bu… Sayısız doktora hastaneye gitmiştim iyilesmiyor kotulesiyordum. Onun diyeti, yürüyüş, günde 20 dk güneşlenme hayatıma girdi 3 ay sonra geçmez denen tüm rahatsızlıklar geçti 😍 o nedenle gebelik konusundaki tavsiyeleri de benim için çok kıymetli. Gebe kalmadan 5-6 ay önce uygulamaya başladım. Ta ki bu bahsettiğim 25. Haftalara kadar. Sonra diyet dışı beslenmeye başladım dengem şaştı, bu hafta yine öyle. Normalde çok kararlı net biriyim fakat buaralar acayip aç gözlü hissediyorum. Gebelikte gerçekten zormuş diyet uygulamak ama sonucuna değiyor.