38+5’teyiz. Sancılarım ile doktora gittim ve doktor “bebeğin çok zayıf, bu halde doğarsa küveze girer. Yatışını yaptırırım suni sancılarla da doğurtabilirim seni ama bebekten ayrı kalırsın. Şimdi doğurmamalısın sonuna kadar gitmeye çalış bol bol protein yemelisin.” dedi. Açıkçası çok üzüldüm. Kocam ilk defa bebeğimizi haraketli görecekti o kontrolde gördü de. Ama sevincimizi yaşamadık tam olarak. Stresli bir şekilde evimize döndük… Herşey yolundaymış. Bebeğimin suyu, baş gelişi herşeyi düzgünmüş sadece kilosu.. Yediğim herşeye dikkat ediyorum gebeliğimin başından beri. Bu yüzden arkadaşlarım genetik olabileceğini üzülmemem gerektiğini söylediler. Benim bebekliğim de zayıfmış. 3100 doğmuşum şişim inince 2900’e düşmüşüm. Bebeğim şuan 38+5 te bir önceki doktor kontrolünde 2670 ölçmüştü bu gidişimde 2400 küsür ölçtü. Sonra tekrar ölçtü ve 2600 ölçtü. 200 gram oynama payı var dedi yani bebeğim ya 2400 ya da 2800. İki türlü de zayıfmış..
Yardım istediğim konu şu:
Ben neler yemeliyim bebeğimin kilo alması için? Nelerden sakınmalıyım? Tecrübe sahibi annelerden destek bekliyorum.. Şimdiden teşekkür ederim sizlere 🌺