sudeyl16 Arkadaşlar böyle bir şey okudum doğruluğu nedir sırt üstü yada yüzüstü uyumak zararlı mı ? Sırtüstü uyumaya o kadar alışmışım ki sağıma yatarak uyuyakalsam bile uyandığımda hep sırtüstüyüm. Sonra vicdan azabı 😂
Reyhan35 sudeyl16 valla kan akışını engelliyor diyolar ama uyku hali maalesef bende soluma yatıyorum ama sabah bı kalkıyorum sırt üstü 🤦🏻♀️🤦🏻♀️
papatya_35 sudeyl16 Evet malesef ki yatmamak gerekiyormuş ama sizin ki yine iyi ben sürekli yüz üstü yatıyormuşum eşim uyandırıyor dönüyorum soluma ama değişen bir sey olmuyor bi sure sonra yine yüzüstü yatıyorum ☹️ 26 haftadayım hemde ☹️
Anne-hanim sudeyl16 göbeğimiz belimizdeki damarlara baskı yaptığı için kan akışını yavaşlatıyor bu da doğal olarak hem düşük tansiyona hem de bebeğe giden oksijenin azalmasına neden oluyormuş, ben de sırt üstü yatmaya bayılıyorum ama olabildiğince kendinizi alıştırmaya çalışın ben uyumadan önce dönmeyim diye sırtıma yastık koya koya alıştım
Hatice_gzr2505 sudeyl16 ben 21 haftaya girdim doktor 6. Aya kadar rahat edersen her posizyonda yat demişti valla bir uyanıyorum sırt üstüyüm yüz üstü yatarkende bacağımın arasına yastık koyuyorum öyle rahat oluyor ki yan hayatta yatamam normalde en rahat ettiğim pozisyon yüz üstü hemen uykuya dalarım yastık da yumusacık karnını rahatlatıyor
Tugbanur_44 Sırt üstü uyumak biz anneler için sakıncalı evet, bildiğim kadarıyla tansiyonun düşmesine yol açıyormuş bende sırtüstü uyumayı çok seviyorum ama kendimi alıştırdım sol tarafıma dönüp uyuyorum artık öylesi daha sağlıklı 😊
sincaphanim Karnının üstüne yatmadığın sürece şu an pozisyonun çok önemi yok. 2 ay sonra istesen de yatamıyosun, tansiyon düşüyo🙈
Deletedmom727271 Sırt üstü uzun süre yatmak bebeğe giden kan akışını engelliyor. 20. haftaya kadar yüz üstü yatmak sakıncalı değil. Sağ ve sol yanınıza yatmalısınız 🌼