askbebek Adetim iki gün gecikti veeee beklenen son hamile olduğumu öğrendim♥️ Kızçeler hiç bilmediğim bir dünyaya pat diye girdim. Herkes birşey diyor şunu ye bunu yeme, şöyle yap böyle yapma vs. Haftaya doktora gidicem. Ama şimdi 4. Hafta icin temel olmazsa olmaz önerilerinizi bekliyorum🧸😘🌹
sehide askbebek sizin adınıza çok sevindim . C vitamini takviyesi hamilelikte çok önemliymiş . Bu arada hamilelik belirtileriniz neydi
serpilctn askbebek ağır kaldırma, çok raflara uzanma , çok fazla eğilme egilceksende yavaş egil kalk , başka bisi yok ya güzel bi duygu tebrik ederim canim😇ama sonlara yaklastinmi hamilelik artık sıkıyor insanı 🤣🤣artık doğsun da ağırlık gitsin istiyorsun 😶
ilkgebelikk askbebek öncellikle hayırlı olsun sağlıcakla kucağınıza alırsınız umarım 🙏🏻 Öncelikle tüm ilaçları kullanmayı bırakın, bitki çayları detoks suları vs içiyorsanız bırakın, ve folik asit tavsiyesine başlayın
askbebek sehide tesekkürler canımcım Pek bi belirtim yoktu aslında sadece bebek bekliyordum o yüzden test yaptım pozitif sonra hemen hastaneye gidip kan testi yaptık. suan ise karnımda şişlik var ve içeride bisey var hissediyorum alt tarafımda sızlamalar oluyor. Sabahları da mide bulantısı oluyor
bsraaktan Öncelikle hayırlı olsun kuzum şimdi bakınca valla zaman nasıl geçmiş diyorum bende 22. Haftadayım 7.haftada mide bulantım başladı 17.haftaya kadar devam etti ilk zamanlarda halsizlik uyku hali aşırı fazlaydı 2.trimestera girince herşey çok güzel gidiyor valla iştahım geldi halsizliğim gitti bir sıkıntım yok şimdi bir de hareketlerini hissetmeye başladım çok güzel bir his gerçekten rabbim bir an önce hayırlısıyla kucağımıza almayı nasip etsin😍
askbebek ilkgebelikk cok tesekkür ederim 🥰 Folik asit aldım bugün, haftaya doktora gidicem o güne kadar boş geçmesin diye alayım dedim. marka iyidir diye solgar marka aldım. Sizce iyi midir??
ilkgebelikk askbebek marka çok önemli değil diye düşünüyorum önemli olan folik asit kullanımına başlamanız. bende eczanenin önerdiği herhangi bir marka almıştım.
bsraaktan askbebek valla mide bulantım geçene kadar adam akıllı beslenemedim malesef sadece meyve çok yiyordum bir de suyu baya içiyodum
Muratnevin askbebek günlük hayatında ne yiyorsan ye canım kasma “asitli içeceklerden alkolden Sigaradan uzak dur ,çiğ et salam sosis yeme kızartma olan şeyleri yavaş yavaş birak arada ye bol sebze ,meyve ye nescafe içme
askbebek Muratnevin sigara içiyorum normalde 10 yıldan fazladır içiyorum Ama simdilik günde 4-5 taneye düşürdüm🥺 insallah zamanla bırakırım
Tubmavi askbebek o günü hatırlıyorum bi haşhaş tanesi kadardı öğrendiğimde 😍 nasıl geçecek onca zaman derken 24 haftam doldu nasıl uzak geliyordu bu tarihler. Adet tarihine göre hesapla 5-6 haftadan önce kese görünmüyor 7-8 haftadan önce kalp atışı duyulmuyor. O zamana kadar da sağlıklı gebelik mi değil mi çok belli olmuyor. Erken haftalardaysan kan tahliliyle takip edebilirsin 2 günde betanın 2ye katlanması lazım. Biraz büyüyüp kalp atışı duyana kadar devlete gitmeni tavsiye ederim. Ben hemen özele gitmiştim kese bile görünmedi bomboş karnıma baktı sadece boşuna gitmiş oldum yani 😂 yeme içme de ilk üç ay hurma yememeni öneririm düşük riski derler. Ton balığı önerilmiyor. Türk Kahvesi günde bi taneyi geçmesin. Nescafe ve çok fazla çay da önerilmiyor. Protein kalsiyum içeren yiyecekleri ihmal etme. Et yumurta peynir süt ayran kefir . Hiçbir şeyi çiğ yeme et yumurta çok iyi pişsin sebzeleri çok çok iyi yıka. Çiğ kuruyemiş tüket bol bol badem ceviz. Adaçayı içme derler böyle söktürücü etkisi Okan detoks etkisi yapabilecek şeyler tüketme. Bol bol C vitamini. Demir ilacına başladığında yakın aralıklarla çay kahve içme. Tahlillerini sağlık ocağında yaptır bence boşuna para verme sürekli bi şeyler yaptırılacak zaten. Ve hep mutlu ol Gül bol bol uyu.