SedefPolat 32 haftalık gebeyim, kuzumun boynuna kordon dolanmış, doktorumuz bebeği rahatsız eden bi durum yok dedi, baş aşağı duruma geçmişiz, bu kordon düzelir mi acaba? Başına gelen var mı? Sonraki kontrolüm 2 hafta sonra.
Denizvegokyuzu SedefPolat Benim 1 aydır aynı şekilde risk oluşturan bı durum yoktu çok şükür doktorum endişelenmeye gerek yok dedi. Bazen doğumda bile farkediliyormus kordon olduğu. Hareketlerini gözlem altında tutuyorum elimden geldigince ☺️
Ggamz SedefPolat Benim 5.ayda olmuştu çok sorun teşkil etmiyormuş doktor öyle söylemişti sadece doğumu şekillendirir tabii ki de düzelme ihtimali olabilir çıkarabilir boynundan ve iki kordonla bile doğum yapanlar olmuş hatta üç kordonla bile o yüzden içini ferah tut çok şükür benimkisi çıkmış inşallah seninkide çıkar
CansuDRY SedefPolat Kaç tur dolanmış. Benim bebeğimin 1 tur dolanmıştı. 36.haftada öğrenmiştim. Bir sorun olmadı çok şükür. Normal doğum yaptım.
mucizegebelik6 SedefPolat 20. Haftadan beri var bizde. Suan 34 haftaligiz doktorum bi sorun teşkil etmiyor dedi.
SedefPolat Denizvegokyuzu çok hareketli bir bebeğiz, kordon dolanması kordonun kayganları yüzünden düzelme ihtimali yüksek bir durummuş ama tekrar dolanma ihtimali her halükarda varmış ☺️ Sevinsem mi buna üzülsem mi bilemedim 🤭 çok şükür erken doğumluk bir durum söz konusu değil, 2 hafta sonra çatı muayenesi ve nst bakacaklar ona göre doğum için planlama yapacağız, normal doğum istiyorum inşallah kordon düzelir, sanırım tek kat çok sorun değil ama iki kat dolandığında sezeryana gidiş söz konusu 🤭
SedefPolat Ggamz kordonu dolanmış bebeklerin hareketleri normal seviyedeyse büyük oğunlukla kendileri çözebiliyorlarmış, çözülemediği durumda da kalp atışlarından gerginliği ölçülüyormuş çok sıkmıyor ve kan akışını engellemiyorsa 2 kere bile dolanabiliyormuş ve normalmiş, ama inşallah benim hareketli kızım çözebilir, çok şükür her şey yolunda kafaya bunu takmak istemiyorum ☺️🤭
SedefPolat Denizvegokyuzu 32 haftalığız, inşallah baş aşağı pozisyon devam ederek kordonumuz açılır ☺️
SedefPolat CansuDRY 1 tur dolanmış 32+2 deyiz ☺️ İnşallah bi dahaki gittiğimizde kordon dolanmamış olur 🤭
Denizvegokyuzu SedefPolat bizde 36.haftadayiz normal doğuma doğru gidiyoruz umarım bı sıkıntı yaratmaz kordon da bebişlerimizi sağlıkla kucağımıza alırız 🤲🏻😇
Ggamz SedefPolat takma takma kuzum elbette çözer inşallah çözmese bile sorun olmuyor uş doktorum da bna öyle söyledi sadece hareketlerini kontrol et zaten sende bilinçli bir annenin gerisi Allah’a kalmış hepimize sağlıkla kucağımıza almayı nasip etsin
SedefPolat Denizvegokyuzu kuzularımız biraz yaramaz oldukları için kordonlarıyla oyun oynuyorlar sanırım 🤭☺️☺️☺️☺️
SedefPolat Denizvegokyuzu biz de dışarıda onları özlemekte meşgulüz ama yaramazlık yapmıyoruz hiç ☺️🤭😌
Berna2045 Biz de 37. Haftadayız kordon dolanmasından dolayı bebeğim doğum kanalına girememiş dönmemiş ve bu yüzden büyük ihtimal sezeryan olur dedi doktor😔 Bu 2. Gebeliğim ilk kızım normal olmuştu bu sefer de normal istiyordum ama olmayacak sanırım ben de bunu kafaya takıyorım. Cmtsi son kontrol dönerse normali bekleyeceğiz dönmezse sezeryan günü verecek 😕
SedefPolat Berna2045 her şey normalse kafaya takmamak lazım ama elimizde değil 😌 inşallah sağlıkla kucağımıza alırız, doktora güvenmek çok çok önemli, onlar hangisi hem bebek hem bizim için sağlıklı biliyorlar ☺️ Özellikle ikiz gebeliklerde iki bebeğe birden bile dolanan kordon olabiliyormuş o biraz daha riskliymiş çok hareket etmek de zararlı olabiliyor hiç hareket etmemesi de 🤭 Rabbim hayırlısını nasip etsin inşallah hepimiz ve bebişlerimiz için. ☺️☺️🙏
Denizvegokyuzu SedefPolat hayırlısı inşallah sağlıkla kucağımıza alalım bebişlerimizi doğunca doyasıya sarılarak hesaplasiriz 🤩🤗🤗