GunesliGunler_ öncelikle şunu söyleyeyim bimden 32 yaşıma dek hiç alışveriş yapmadım. Kapısından girmedim. Ancak dost sütü migrostan senelerce aldım. Bin diye küçümserken dost sütün macro centerlarda bile uzun yıllar satılan bir ülker alt markası olduğunu bilin. Üretici firma çok önemlidir. Ve isterseniz tarihte pastörize teknolojisi çıkmadan evvel çiğ süt ürünlerinden bebeğe ve anneye geçen bakterilerden dolayı, inanılmaz sayıda ölümleri ve sakat doğumları bir araştırın. Bilgisi yok ama fikri var dedikleri bu olsa gerek 😏 ayrıca dayımın eşini bundan 7 yıl evvel 43 yaşında “brucella” isimli bakteri sebebiyle kaybettik. Hamile değildi, sapasağlamdı. Dayımın hayvan çiftliği vardı kırklarelinde. Kaynatıp içtikleri sütten kaptı bakteriyi. 1 ay yoğun bakımda kaldı sonra kaybettik. Yani sizin dediğiniz aynı şu kapıya çıkıyor” Amaan eskiden hastane mi vardı millet tarlada doğuruyormuş” bakış açısı. Tarlada doğumların kaçında anne bebek yaşıyormuş araştıranlar bu cümleyi yazmaya bile yeltenemez. Ebe ile evde olan hastanesiz ücra köy doğumlarında kaç bebek makat gelişli olduğu için anneler ölmüş, bebekler ölü doğmuş. Yüzdelerini bilseniz kanınız donar. Çok üzülüyorum bilimi, tıbbı reddeden bakış açısına. Siz buyurun lıkır lıkır için. Ama size bir şey olmayacağı, başkasına da olmadığı anlamına gelmiyor.