Bu siteye bebeğim 4 haftalikken üye olmustum. O zamandan beri bu yazıyı yazmanın hayali icindeydim. O gün geldi çattı 20 gün önce bebeğimi kucağıma aldim. Kızlar doktorum bebeğimin 36. Haftadayken 2 kilo olduğunu ve gelişim geriliği tespit etti. Tıp fakultesine sevk etti beni ayrıca plasenta yaslanmasi var dedi. Tıp fakültesinde muayene oldum heyet toplandı ve bebeğimin 2300 kiloda olduğunu , 37 de doğum planlanması önerildiği söylendi. Kendi doktoruma bu öneriyi götürdüm ve yatış verdi tam 36+6 da yatisim yapıldı. Bebeğim kuveze girecek çok minik diye içim içimi parçaladı. Ayrıca tıp fakültesindeki doktorlardan biri sırf zayıf olacak diye bebeğimin ölme ihtimalininde olduğunu soylediginde delirmistim ağlamaktan helak oldum. Herneyse yatışım yapıldı. Önce fitil ile daha sonra suni sancı ile başlayacaklarini söylediler. Devlet Hastanesi’nde doğum yaptım bu arada, 7 saat sadece regl ağrısı hissettim fitilden kaynaklı, daha sonrasında ebenin biri geldi beni alttan muayene etti, daha önce alltan muayene olmustum başka ebeler tarafından ama böyle canım acimamisti ,bu ebe canımı çok yaktı inledim o an resmen, annemi görüntülü aradım ağladım anne canım çok yandı diye konuşurken pat suyum patladı çok korktum o an , ebe muayne etmeye giderken serum bağlıydı bana ama akmiyordu onu açmıştı. Ben başta anlamadım ama sonra anladım megersem suni sanciymis. O nedenle doğumum birden başladı ama felaket bir sancı yaşıyorum annemler geldi tekrar muayne oldum bir baktılar 3cm açıklık. Sabredicem dedim kendime 1 saat ağrılı sizili ağlaya ağlaya katlandim. Tekrar baktı alttan 3 cm yine. Bunu duyunca ben bir delirdim sinir krizi geçirdim ebeler geliyor gidiyor başıma beni ikna etmeye çalışıyor bende anneme yalvarıyorum beni al götür acı bademe yada bu doktora soyle beni sezeryana alsın diye. Normalde çok uysal biriyimdir ama o acı beni çok başka birine dönüştürdü o an. Bana doğum sancısı regl ağrısının iki katı diyenlere , diş ağrısı gibi düşün ya diyenlere orda çok selamları söyledim acı cekerken asgsh herneyse ben krize girdim oksijen maskesi taktılar ağrı kesici taktılar ettiler ama bana mısın demedi sancım. Bu defa baktılar beni durduramiyorlar serumdan iğneyle çekip çekip koldan direk dayadilar suni sanciyi. 3 saat çektim o sanciyi hem eşim ağlıyor hem ben hem annem , annem diyorki bir saat dayan eğer dogurmazsan goturcem seni özele falan. Doktorum diyor herşey normal ilerliyor senden umitliyim sabret diye. Ama tabi benim açıdan gözüm görmüyor kimseyi. Ebeler aşırı iyi davrandılar bana haklarını yiyemem o tavrima rağmen. Herneyse 3 saat sonrası geldi ebe kontrol edelim dedi olmuş rahim ağzı 5 cm, ebe dediki bir ikinsana diye öyle deyince ikindim anında 7 cm oldu tekrar ikin dedi 8 oldu apar topar doğumhaneye gittik üç ıkınma da çıktı yavrum bir anda şoka girdim , ağrım anında kesildi bebek benden mi çıktı diye kaldım öyle annem demek içimden geldi bolcana da söyledim. Anne olmak çok zormuş doğum çok zormuş ama o minik şeye sahip olmak dünyanın en güzel duygusuymus. Ben çok zorlandım doğumum tramva kaldı beynimde ama o evladimin kokusunu alınca geride bıraktım herşeyi, bir daha doğurur muyum sanmam ama evladım için değerdi diyorum şimdi de ☺️ bebeğim kucağımda uyuyor o yüzden ne noktalama işaretiine dikkat ettim ne de yazıma. Kusura bakmayın 🌺 bu arada alttan dikişlerim var kesik atılmasi acitmadi ama dikişler zor iyileşiyor. Keşke kesmeselerdu diye düşünüyorum. Bu arada bebeğim 2870 doğdu.belki beklesem normal sancimla daha kilolu bir bebek sahibi olacaktım ama vardır bunda da bir hayir 😊