Merveonay Kızlar kedim mantar olmuş bende 27 haftalık hamileyim bana bulaşır mı Yada bişey olur mu eşim veterinere sormuş güya bişey olmaz demiş ama unuttu galiba sormayı üsteledim biraz doktoruna sor demeye başladı 😂 bilgisi olan varsa beni aydınlatabilir mi
Sinoooom Merveonay siz doktorunuza sorun bence 🙏🏻 Aşıları tam olduğunda bişey olmaz denilse de dikkat edin benim köpeğimde tam aşılıydı ama bilmediğim bişey bulaştı şükürler olsun ki iyi yöndeydi
Ormanmeyveli Merveonay Benim bir arkadaşım mantar olan kedisinden enfeksiyon kapmış hamileyken 3 gun hastanede yatti enfeksiyon tedavisi gördü tabi bebegi saglikli dogdu
NslhnSnmz Merveonay benim kedim de mantar oldu %2 si bulaşıcıymış mantar alışı vuruldu ve veteriner risk alma dedi 1 haftadır geçici olarak arkadaşımda kalıyor ben de risk almayın derim Ki uzun süreçli bir tedavi gerektiriyormuş maalesef
Novaa Merveonay Bulaşma ihtimali çok çok düşük. Ellerinizi yıkayın mantarlı bölgeye dokunmayın. Bu arada onun çabuk iyileşebilmesi için stres olmaması çok önemli. Odada sürekli kapalı durması da stres sebebi olabilir. Evde dolaşsın ama siz çok sevmeyin ve elinizi iyice yıkayın.
Merveonay NslhnSnmz çok başıymış Allahtan haftaya kontrol var o sürede evde bi odada kapalı kalacak mecbur gönderebileceğim kimsede yok inşallah bulaşmaz 🙏
NslhnSnmz NslhnSnmz veterinerin verdiği iki ilaç var birisi her gün birisi 15 gün ara ile dedi sprey onları mümkünse siz değil eşiniz sıksın ve sizin temas etmenizi gerektirecek durumlarda latex eldiven kullanın
Merveonay Novaa 2,5 yaşında oğlum var onunla temansıda şu aşamada tehlikeli mecbur kapalı kalacak oğluma geçse gene bana geçecek demektir kötü oldu 🤷🏻♀️☹️
Zeynep0607 Merveonay aşıları tam olmasına rağmen kedim mantar olunca bende de halka şeklinde böyle içi boş daire olarak kollarımda çıkmıştı krem verdi doktor hemen geçirdi
Merveonay Zeynep0607 bizimkide strese girmiş öyle dedi veteriner hiç derdi bitmiyor benden külfetli yeminle bezdum artık 😀
Novaa Merveonay Benim kedilerim de mantar oldu ama hiçbirimize bulaşmadı. Çok çok büyük olasılıkla yazık boşuna kapalı kalacak😔
asilveyigit Merveonay bagısıklıgınız düşükse bulaşır. Ama abartılacak gibi hamileliğe bir zararı yok. Yıllardır kedi bakıyorum bizimkilerde mantar oldu. Bişey olmaz toxoplazma geçirdiyseniz zaten hiç düşünmeyin
Zeynep0607 Merveonay malesef öyleler ya sevgi desen canları istediğinde sevdiriyorlar çile desen gırla😁
Merveonay Novaa benim kedi çok yalaka ve kızan döneminde sürekli sürtünmek istiyor ben kendim önlem alsam oğluma engel olamam o yüzden maalesef bir süre kapalı kalacak 😒
puskulinthehouse Kedinin bağışıklığının yüksek olması gerekiyor mantarı atlatabilmek için ek bilgi vereyim🌸 bize veterinerimiz malt şeklinde bi takviye vermişti düzelmesi adına 1-2 haftada kalmadı mantar
Merveonay puskulinthehouse bizde daha çok başında olduğunu söyledi kristal bi sprey ve vitamin verdi sadece 1 hafta sonra kontrol bakalım
Merveonay NslhnSnmz teşekkür ederim evet eşim eldivenle yapacak ben hiç yaklaşmayacağım ne olur ne olmaz