_momy_ kızlar herkesten sakladığım sadece ailemin bildiği bir hastalık benim ki. mezarlığa gidip mezar taşlarından ölüm doğumdan kaç yaşında hesaplıyorum annem dayanamıyor bu halime plakaları okurum tabelaları insanları adımları sayarım
MerveeD _momy_ Mezarlığa sırf onu saymak için mi gidiyorsunuz peki, yoksa birisi öldüğünde yada ziyaret için gttıgıniz de mi
SimgeTuna _momy_ ya ben de mezar taşlarına bakınca hesaplarım kaç yaşında vefat etmiş diye ama özellikle onun için gitmiyorum tabi senin durumun öyleyse bir doktora git canım
Gulsumdamla _momy_ bende herşeyi sayarım halıdaki desenlerin sayısını perdedeki mezar taşları yani önüme ne gelse sayarım gözlerim hep bir kontrol etmede bu hastalıkmiymis🤣🤣
_momy_ Villanelle merak ettim benim gibi olan var mı hiç sorun olmadı benim için doktorluk ama insan çekiniyor da
_momy_ MerveeD mesela anneme diyorum annesi ve babası vefat ettiği için gel gidelim biliyor huyumu gitmek istemiyor yeni mezarlara bakıyorum üzülüyorum yaşına bakınca yeni gittiğim bir şehirse daha çok ilgimi çekiyor mesela istanbulda pierre lotiye çıktık ben aşağı mezarları gezdim ailem alıştı tabi onlar çay içtiler beklemediler ünlülerin mezarları vardı aşırı ilgimi çekmişti
_momy_ Belacivciv evet merak ederim şehitlikleri özellikle giderim kaç yaşında şehit olmuş fotoğraflarına bakar düşünürüm hayatları geride bıraktıkları
MerveeD _momy_ yaa normalde bende merdiven cıkarken filan sayarım plakaları aklımda tutmaya calısırım lambayı 3 kez acıp kapatırdım evin içinde bir tane bile kırısık yer bırakmaz terlıklerı düzeltir 3 kere dokunur oyle yatardım, ama cok sukur kendılıgınden gectı benimki
Binnur81 _momy_ oraya gittiğimde bnmde ilgimi çekti cunki çok eski mezarlıklar War orda ondan bakmıştım okurken bı güldüm kendime 🤭
_momy_ MerveeD ayyy senin ki de değişikmiş benim mezarlık olayım olmasa diğerleri sıradan yani çoğu kişi de duydum inan ki basit olabiliyor benim de geçer belki merak gibi ailem alıştı zaten
Belacivciv _momy_ Yani sırf bunun için gitmeniz normal gelmedi bana. Takıntı olabilir, altında başka bir neden olabilir. Psikoloğa gidip danışabilirsiniz bunda çekinilecek bir durum yok
MerveeD _momy_ Evet plaka adım vs normal seyler ama mezarlığa sırf hesaplamak ıcın gtmek takıntılı gibi birsey yapmamaya calıs bakalım elinde olan birsey degıl biliyorum benımkı simetrıydı kırısık yamuk birsey tahammülüm yoktu hala da oyle ama artık 3 kez dokunmuyorum ama evimde hiç kırısık yamuk bırsey yok evımdekı dolaplarımin içleri hep düzenli aslında ıyı birsey ama cocuk olunca da boyle olacak mıyım bakalım
Mimii94 Cok tesaduf az once instagramda bi videoya rastladim. Bir doktor diyorki şu üç şeyi yapmaktan kaçının: plaka okumak, aprtman katlarını saymak, tabelaları okumak. Bu takıntılar okb belirtisidir/ya da olabilir yazıyordu.
_momy_ Mimii94 hepsini yapıyorum ama herkes yapıyor gibi geliyor bana da tuhaflık sezmedim hiç ama evlendikten sonra eşim tuhafladığı için ailem normal buldu hep hiç anormal durum gibi düşünmedim bunu eşim çok tuhaf karşılıyor hastasın sen diyor
_momy_ MerveeD aynen benimki de tamamen merak işte okb araştırdım her belirtisi de yok olsa gerçkten herkes okb yani
_momy_ Gulsumdamla valla bence değil 😅😅😅 ama öyle olduğunu söylüyor eşim okb diye bişi bence herkes yapar bunları gibi geliyor bana
Gulsumdamla _momy_ namaz kılarken seccade deseni bile ilgimi çeker ve onu sayamadıgim için üzülürüm. Bitirince namazı yine sayarım 🤣🤣
Elfii00 _momy_ bence herkes merdivenleri çıkarken saymaz. Ben saymıyorum ki eşimde saymıyor tanıdığım çoğu kışinin saydığını görmedim mezar taşlarını okumak hafıza kaybına yol acar diye okumuştum bı yerden o yüzden ben görünce kafamı çeviriyorum alışkanlık olmuş🙈yani tabki sen normal görüyor olabilirsin ama Allah korusun ilerde daha ciddi birşey çıkabilir bı doktora görün canım o karar versin.