SevdaTacoluBakr Merhaba arkadaşlar ben 5 aylik hamileyim 4lü test im fln şükür temiz çıktı ayrıntılı cektirmiycektim.fakat dr bugün bi böbrek biraz ötekine göre büyük erkek bebeklerde buna raslaniyorr yüzde 99 bi şey cikmaz dedi ama ayrıntılı usg istedi....çok huzursuz oldum bu gibi durumla karşılaşan oldumu...ayni zamanda devlete de gidiyorum o hiç bi sakinca gormedi
Esracim SevdaTacoluBakr detaylı da bir problem çıkmadı. Ama 26 da rutin kontrol de bir böbreğin diğerinden büyük olduğunu ama 1 mm kadar riskli bir durum değil ama her muayenede şöyle dedi. Bende erkek bekliyorum
SinemAyaz Canım ben sadece 2 li test yaptırmıştım 2 hafta öncede detaylı ultrasona girdim benimde bebeğim erkek ve böbreğinin biri daha büyük büyük olan böbreğin 4 mm gibi bi değeri aşmamaması gerekliymiş benim 2.37 cıkTı böbrek genişlemesi bi down sendromu belirtisi fakat tek basına yeterli değil kalpte parlaklık, küçük el parmağında 2 boğum olması ense kalınlığı 2 li test sonucu riski arttırıyor bizde kalp parlaklıgı var fakat böbrek riskli genişlikte değil senin de tüm bu faktörlere bakmak için detaylı ya göndermiştir
SevdaTacoluBakr bendede sorun oluşturcak bi büyüklük degil dedi ama usg yi istedi Kafam çok karıştı ins sağlıcakla doğar hepside