Jinx34 Kızlar selam,doktorum şeker yükleme testi zamanımın geldiğini söyledi 24 haftalığım bu zamana kadar tüm gerekli görülen testleri yaptırdım ama bu konuda kararsızım yaptıranlar veya yaptırmayanlar neye göre karar verdiniz acaba
Hazalkaralar Jinx34 bence yaptırın her hangi bir sağlık sorunu varsa Allah korusun ona göre önlem alınır ben yaptırdım
Hilalkhrmn417 Jinx34 benim doktorum gerek görmediği için yaptırmadım.. Sanirim kilo ile ilgili sorunu olanlar için daha çok istiyorlar ya da kan tahlilleri de sorun gozukenler için..
Jinx34 iki-bebekannesioluyor siz risklerinden dolayı mı yaptırmadınız? Aslında doktorum ailede var mı diye sordu hayır dedim yine de yaptırmanız gerekiyor dedi ama benim kafam karışık bu konuda
iki-bebekannesioluyor Jinx34 bilmiyorum yani ben yaptırmadım şeker hastalığı oluyor sonradan falan dediler 2li 4lu ayrıntılı ultrason hepsini yaptırdım
Jinx34 Hilalkhrmn417 Allah Allah 🤔 Kilo problemim yok kan tahlili deseniz gebeliğin başında yapıldı en son doktorum tekrar bi kan testi istemedi şimdiye kadar
Hilalkhrmn417 Jinx34 sağlık ocağında kan tahlillerim yapıldı hep.. sonuçlarımi hep gösterdim.. bir sorun gormedi istemedi de..
Hilalkhrmn417 iki-bebekannesioluyor bende yaptırmadım.. ikili test detaylı ultrason yaptırdım onun dışında bir test istemedi benden de..
Elfsdakya Ne kiloyla alakası var ne de rutinde yapılan kan tahlilleriyle. Şeker yüklemesi deyince insanların gözü neden bu kadar korkuyo kötü bişeymiş gibi düşünüyo anlamıyorum. Şekerli bi içecek içip 1er saat arayla 3 kere kan veriyosunuz bu kadar. Gebelikte tespit edilmeyen şeker yüzünden düşük yapma erken doğum ve bebeğinizin ileriki yaşlarda şeker hastası olma gibi tehlikelere kapı açıyosunuz. Doktorunuza güvenin ve ne uygun görüyorsa sizin için yapın bence 😊
Smyye1B Jinx34 Yaptırdım çünkü şekerim varsa bebeğime zarar verirse doğumla ilgili sorun çıkarsa diye düşündüm birde ailemde şeker hastası olan çok kişi var riske atmak istemedim.
Jinx34 Hepinize teşekkür ederim ben de yaptırıcam son kararımı verdim sanırım :) aslında perşembe günüydü randevum ama bugün covid olduğumu öğrendim artık karantinam bitince giderim :(
hemsiree Jinx34 gebelik şekerini normal şeker hastalığı ile karıştırmayın öncelikle. genetikle ilgisi yok yani gebelikte sizin beslenme şeklinizle oluşan bir durum. üstelik hiç bir riski de yok yaptırmanızı öneririm
Jinx34 hemsiree teşekkür ederim yaptırıcam.Doktorum sordu zaten bu soruyu bana ailede şeker var mı diye ben araştırdığımda söylediğiniz gibi beslenme şekliyle ilgili olduğunu gördüm