yeniklasor evet var çok sık yaparım. Ama alıştığım için göz karari 🙈 şöyle 300 gr kıyma koyuyorsam üç yemek kaşığı galeta unu koyuyorum. Çok az yani. Sogan sarmısak rendesi bir yumurta sarısı bir çay kaşığı karbonat biraz su baharat ve tuz. Uzun süre yoğuruluyor sonra mutfak taşına alıyorum köfteyi biraz da orada yoguruyorum ve uzunca bir silindir görüntüsü verip once yağlı kağıda sarılıyorum. Sonra da streç filme. Sımsıkı sarmaniz lazım strecin uçlarını büzüyorum döndüre dündüre sımsıkı bir rulo haline getiriyorum 🙈 o sekilde fırına atiyorum ama firina attığım tepsiye ceyrek bardak kadar su gezdiriyorum hatta kofte rulosunun üzerine kurudukca su gezdiriyorum. Sonra fırında kizarana kadar pişirip cikariyorum birer parmak ölçülerle dilim dilim kesiliyor aynen sucuk gibi ve borcama muntazam bir sekilde diziliyor. Salca kavurup salçalı su hazirliyorum son olarak dilimlenmis koftelerin her bir yerine gelecek sekilde döküp on bes dakika da öyle pişiriyorum. Efsane oluyor. Defalarca kere denemeler sonucunda emin olduğum bir tarif. Püre yada patlıcan begendi ile çok yakisiyor birde ben üzerine ayrica karamelize soğan koyuyorum oyhh😋😋😋 uzun anlattim ama ayrıntıları kaçırmamak için 🤭🤭 bu arada şu kısmı vurgulamak istiyorum yağlı kağıt ve strec filmle sarılmış bir şekilde fırında pisirmeniz lazım.. sıkı bir kofte icin bu önemli 🙈