Aleynasvr Sağlık ocağındaki kan tahlillerimde tsh 4.16 çıkmış. E nabizda kırmızı gösteriyor. Ama aile hekimine sonuçlar için gittiğimde tahlil sonuçların iyi dedi. Tsh yüksek falan demedi bana. Doktor kontrolume de daha var. 4.16 yüksek demek mi bilen var mı ? 25 Haftalik hamileyim
GlUysal Aleynasvr tsh hamilelerde 2.5 altında olması gerekıyor canım benım 3 gelmişti aıle hekımı ole demıstı bana
Pembekurdele Aleynasvr evet yüksek ama aile hekimleri pek anlamaz bunu nedense onemsemiyolar dahileyeye randevu alin sizi endokrinolojiye yönlendirir çünkü onlar kayit acmadan endokrine randevu alinmiyor. Troit degerlerinide en iyi onlar ayarliyor
Dnzdmr92 Aleynasvr evet biraz yüksek ilaç kullanmanız gerekir benim 3.33 çıktı doktor sınırda hatta yüksek dedi
moom222 GlUysal ilk dönem iki buçuk altı ama ikinci üçüncü dönem 3 ve 3.59 nin altı olması lazım cnm bnmde 16 haftalikken 2.69 çıktı doktorum 3.50 altında olması yeterli eskiden di 2.50 dedi ikinci ve üçüncü dönemlerde şimdi üç üç üç buçuk normal kabul ediliyor dört olmadığı surece
Villanelle Hamilelikte ilk 6 ay 2.5 altında, son 3 ay 3 altında olmasını isterler genelde. Ben ilaç kullanıyorum hamilelikten önceden beri. Siz de bir dahiliye uzmanına görünüp hamile olduğunuzu belirtin. Dozunu ayarlayıp ilaç verecektir
Fnd06 Yüksek çıkmış sağlık ocağı bu konuda pek ilgilenmiyor benim de öyleydi. Endokrin uzmanına gözüktüm hamilelikte daha da artıyormuş .
Mucizemutlusu Cmerve peki serbest T4 değerleriniz nasıldı. Benimde de tsh 4.22 geldi de 5 haftalık hamileyim. Gideyim bende o zaman doktora tedirgin oldum ☹️
moom222 minikportakal senin normal cnm 2.50 nin altında olduğu sürece sorun yok ilk dönemde ikinci ve üçüncü dinemdede 4 olmaması lazım 3.50 nin altında olması lazim
moom222 Aleynasvr cnm 3.50 nin altında olmadi lazım doktorum dortlere çıkmasın dedi birinci tirimistre de 2.50 ikinci ve üçüncü dönemde dalgalanma ola bilir ama 4 e çıkmasın 3.50 altında kalsın dedi bı endokrin yada dahiliye ile görüş derim
Aleynasvr moom222 en son ocakta bakilmis 2.07 mis bu sefer martta bakilan 4.16 çıkmış niye böyle oynama oluyor acaba ki
Gguner Aleynasvr aile hekimi bana da 4,98 e normal dedi. Kadın doğuma gittim hemen ilaç başladı. Tsh yüksekliği bebeğe zarar verebiliyor 2,5 altında olması lazım. Kontrolü erkene çekip kendi doktorunuza gidin gecikmeyin
eftelya_ser Aleynasvr aile hekimleri malesef bi haber bu konuda benimki de şaşırmıştı 3 çıktı niye ilaç kullanıyorsun diye
RefBrs Aleynasvr muhtemelen düşmesi için kadın doğumcunuz ilaca başlatır. Genetik olarak tiroit rahatsızlığım var o ilacı hamilelik öncesinde de içiyordum. Gebelikte oluşan bir durum canınızı sıkmayın. Normal bir insan için değerinizde sıkıntı yok ama gebeliğiniz için 2,5 altında olması gerekiyor. Mutlaka kadın doğumcunuza danışın
Bendiyebiri Aleynasvr kuzum hamilelik yaşadığın için bu değer yüksek benim de 4 lerde çıkmıştı doktorum hemen ilaç başlamalısın demişti. Sağlık ocağına bakma sen dahiliyeye gitmelisin. İlaç başlıyorlar korkma tabi ki inşallah bişey olmaz ama tedbir amaçlı ilaca başlamasın canım. Ben şuan 37 haftalığım hala devam ediyorum bi yükseliyor bir düşüyor benimde 🤷🏻♀️
Emossk Aleynasvr yüksek canım benim sağlık ocağındaki doktorda emin olamadi burdaki yorumlara bakıp dahiliye ye direk randevu aldım o da endokrinoloji yolladı ilaç başladım
-MinikveAnnesi- Aleynasvr benimde o civarda çıkmıştı 5 haftalıkken kadın dogum doktoruma sordugumda dahiliyeye git gözlem altında tutarlar takip eder ona gore ilac verir dedi 9 haftalikken tekrar kan verdim 1.70 gibi bi degere düşmüş 🤷♀️ benimde kafam karıştı acaba yinede dahiliyeye gitmeme gerek var mı sonuc düştüğü icin
Bendiyebiri -MinikveAnnesi- bende başından beri kullanıyorum ve ilk kullandığımda düştü sonra yükseldi dozu yeterli değildir dedi doktor yükseltti falan her ay gider baktırırım bende ihmal etmemelisin. Ben şuan 37. Haftamdayım ve hala devam ediyorum.