Selam kızlarcımmmm öncelikle tüm hamişlere kolay doğumlar diliyorum. Pozitif güzel ve eğlenceli doğumlarınız olsun🥰☺️
Hikayeme başından başlıyım istedim;
34+3 haftalıkken çok başka bir şikayetten acile gittim. Mide bulantısı ve istifra şikayetim vardı. Aşırı halsiz hissediyordum. Oğlumu uyuttum babama bıraktım eşimle acile gittik serum takılır en azından ayaklanırım umuduyla. Acile gidince olay çok farklı boyutlara ulaştı😂
Tahliller yapıldı serum takıldı. Bide nst bakalım bebişin sağlığındanda emin olalım dediler. Sebebi çok minik kasılmalarım oldu. Bende kendimi zorladığımdan kaynaklı olduğunu düşündüm. Velhasıl çıktık doğumhaneye,nst bağlandı…
Sonuç şok edici sancılar 100 lerde. Ve düzenli…😣
Hemen açıklık bakıldı. O daha da şok edici 4 cm açıklık. Hemen serumlar takıldı yatış verildi. 4 tane serum yedim. Ama sancılar hala aynı doğum başlamış durmuyo dediler. Hemen ciğer geliştirici yapıldı😓
O gece hastanede takipte kaldım. Sabah oldu sancılar düzenini kaybetti. Hala var ama düzenli değil ve şiddeti düşük. Doktorum kontrole geldi. İmza atıp çıkmak istedim çünkü 1,5 yaşında bir oğlum var bakıcak kimse yok🤷♀️
Doktor tuvalet harici kalkmıycaksın yalnız bu şart ile gönderirim dedi. Eşimle imza attık. Eşim işten ayrıldı ve başladık evde zaman doldurmaya. Taaakiiii 37+3 e kadar 🙈O günde arkadaşlarla konuşuyoruz,doğumu zor durdurduk bu kız 40 a kadar beklerse hiç şaşırmayız felan diye. Sonradan diyorum olmaz doktorum 18 inde başka hastaneye gidicek benim doğurmam lazım 😂😂😂bu konuşmanın üzerine,
Saatler akşam 8 i gösterdiğinde bi anda yattığım yerde bi ıslaklık hissettim. Eşimde markette oğluşla beraber.Çok azdı ama hiçte içim rahat değildi. Zaten devamlı düzensiz sancılarım vardı. Üstümü değiştirdim bikere daha geldi. Az ama normal değil. İdrar değil eminim ama konduramıyorum😂😂
Eşim marketten geldi. Ben ya altıma kaçırdım yada suyum geliyo dedim. Hemen gidelim dedi. Önce oğlanı uyutalım. Birini çağıralım eve hastaneye öyle gidelim dedim. Hemen abisini aradık. Yarım saat içinde geldi. Oğluşunda uyumayacağı tuttu 🤷♀️🙈
Baktık olcak gibi değil neler oluyo merakta ediyoruz. Oğluşu uyutmadan çıktık evden. Nede olsa geri gelcez diye düşünüyorum ben 😂
Kalktık hastaneye gittik saat 21:00 acile giriş yaptık. Hemen doğumhaneye çıkarttılar. Kapı açıldı veee cağnım ebelerim “aaa meryem geldi “ dediler. Ne oldu diye sordular. Galiba suyum geliyo ama eminde değilim dedim. Yat bakalım anlarız şimdi dediler yatmamla yine suyumun gelmesi bir oldu açıklık 5 cm. Su kesesini açtılar. Odaya aldılar nst ye bağlandım. Evet geliyor gelmekte olaaaan 😂😍🙏🏻
Saat 22.30 a geldiğinde sancılarım baya arttı ama çok aktifiz. Ebelerle beraber egzersiz yapıyoruz yürüyor çök kalk yapıyoruz. Tekrar açıklık bakıldı 7 cm. Çok iyi ilerliyoruz ama hala suyum var içerde. Onu boşaltalım hızlansın dediler. Birde kas gevşeltici yaptılar süreç hızlandırmak için çünkü benim hemen doğurmam lazım 😂sebep “ çok uykum var ne zaman doğururum” 😂😂🙈saat 00.00 ı gösterdiğinde artık doğurayım dedim ebeler hemen odayı doğumhaneye çevirdiler. Sancı gelince ıkın dediler ıkındım anaa bebiş kafası görünüyo saçlarını görüyoruz süper. Ikın dediler sancı geldikçe. İki üç ıkınma biraz ebe desteği birazda benim sabırsız hallerim 3 dikişlik bir kesi ve 00.10 da kızçem kucağımda 🥰🥰🥰
Kordonu kesilmeden misss gibi ten teması,öpücük. Başucumda onun muayenesi yapılırken benim dikişlerim atıldı. Muayenesi bitti hemen emzirdim. Eşim geldi yanımıza. Üzerimi giyindim toparlandım yarım saat kadar bebişimle eşimle odada vakit geçirdik. Sonrasında doktorum muayene etti ve servise geçtik. Bütün gece aklımda oğlum,yanımda kızım ve eşim. Sabah oldu biraz ağrılarım olmaya başladı öğlene doğru baya arttı. Hemen kontrole geldi doktorum. Muayene etti sıkıntı yok herşey yolunda. Meğerse yürümem gerekiyomuş😂ben danişkolar gibi yattığım için ağrım oluyormuş. Kalktım yürüdüm ağrılarım azda olsa hafifledi. Akşama doğru çıkabilirsin dedi. Normalde 1 gece daha yatıcaktım ama doktorum sağolsun evdeki bebitomu bildiği için izin verdi çıkmama 🥰🥰Canım doktorum. Gitmeden yetiştim doğurmaya 😂🥰Şuan 2 günlük olduk bile. Hafif ağrılarım var ama dayanılmayacak kadar değil. Hafif adet sancısı oda rahmin toplanması için kasılmasından kaynaklı. İşteeee böyleee hızlandırılmış doğum hikayem. Herkese dilediği gönlünden geçirdiği gibi kolay ve sağlıklı doğumlar diliyorum. 🥰🙏🏻🙏🏻🙏🏻