Merhaba kızlar o kadar çok bekliyordum ki bu hikayeyi yazmayı hep okuyup heyecanlanıyordum. Sıra bana da geldi :). 36+4 yani 7 Mart sabahı şeffaf ama baya çoklukta olan bir akıntım geldi aradan geçen birkaç saat sonra hafif pembeli gelmeye devam etti bu akıntılarım. Nişan olduğunu düşündüğüm için doktorumu aradım gel bi kontrol edelim içimiz rahatlasın dedi. İlk başlarda normal doğumu çok istiyordum ama gün yaklaştıkça yapamayacağım korkusu vardı. Benim boyum 180 ve 48 kiloyla hamile kaldım herkes çok çelimsizsin işte ne bileyim güçsüzsün sen dayanamazsın diyordu daha da yapamam hissine kapılmıştım. Doktoruma kontrole gittik ultrasonla bakıldı evet bebek iyice aşağıda artık bir de alttan bakalım dedi. Çatalda baktığında açıklığın nerdeyse 3 cm dedi. Bu durumlardan önce doğumdan çekinip korkmaya başlayınca sezeryana yönelmiştim. 22 Mart gibi sezeryan planlıyorduk aslında. Açıklıktan sonra rahim ağzımda yumuşama olduğunu söyledi doktor. Doktorum açılmamın rahmimin yumuşamasının kızımın gelişinin ve çatımın her şeyin tam uyumlu olduğunu rahatlıkla normal doğum yapabileceğimi söyledi. Bence yaparsın sen her şey kendiliğinden uygun görünüyor diyince bir heyecanım ve güvenim geldi desem yeridir doğurabileceğime olan inancım geldi. Evime gittim ve doktorum suyun gelirse yada kanaman olursa haber ver olmazsa perşembe tekrar kontrol yapacağız dedi. Evime gittim ara ara sancılarım geliyordu ama dakika tutmadım saat 00.30 gibi su içmeye ayağa kalktığım anda suyum geldi. Hemen üzerimi değiştirdim sakince eşyalarımızı aldık hastahanenin yolunu tuttuk. Daha sonra yatışım yapıldı nstde düzenli sancılarım çıkıyordu zaten. Açıklığım 4 cm olmuştu sancımı çekmeye başladım. Yavaş yavaş ağırlaşıp sıklaşıyordu saat 4 gibi çok zorlanmaya başladım. Açıklığım hala 4 cmdi. Epidural istediğimi söyledim 30dakika kadar sonra epidural oldum ve tok böyle bişey çok rahatladım saat 6.30 gibime fazla ıkınma isteği geliyordu. Ebeye söyledim en son 5cmdi açıklığım çatala aldı tam açıksın doktoru aramam lazım dedi sancıları eskisi gibi hissetmeye başladım çünkü epiduralin çıkış dozu vurulmadan tam açık oldum. Doktorum 2 dakika içinde hastahanedeydi. Sancın geldikçe bağırmadan güçlüce ıkın dediler sanırım çatala geçip hazırlıklar bittiğinde saat 07.00 gibiydi 20 dakika civarı ıkınma ve biraz bağırıp çağırmakla geçti saat tam 07.20de minik kızım dünyaya Geldi. 36+5te 8 Mart dünya kadınlar gününde 2610 gram olarak gözlerini açtı dünyaya. Kızım doğduğunda bütün sancılarım ve ağrım geçti zaten kesik yada dikişi hissetmedim. Zaten fazla dikişe de gerek kalmamış kızımın kontrolleri yapıldı ve dikiş bitene kadar kucağımda kaldı sonra babasının kucağına vermişler. Doğumdan sonra sadece biraz üşüdüm ve bütün gece uyumadığım için biraz yorgundum. Sabah 7de doğurdum ve şöyle ki akşam 6da hastahaneden çıktım. Dikişlerim acıyor karnım ağrıyor diyordum ama biraz uzanıp dinlenince hepsi geçti ayağa kalktım. Eski Halime geri döndüm yürüyorum bebeğimle evimle ilgileniyorum. Hatta 2 gün sonra hastahaneye kontrole götürdüm bebeğimi. Baya uzun yazdım çünkü ben okumayı çok seviyordum sormak istediğiniz şeyler varsa seve seve cevaplarım. Uzun uzadıya anlattım çünkü herkesin doğumu bir değil ve okudukça kendine güveni geliyor insanın.