Moonlightttt normal doğum dan korkmadım, sezaryen korkuyordum istemiyordum. Normal doğum için hep aklımda pozitif iyi düşünceler oluyordu ve yapacağımi hep inandım. Ve ablamım normal doğum sancısı nasıl çektiği doğum sonrası dikişleri bile gördüm hiç kötü bir şekilde etkilenmedim, süreci hep normal karşılıyordum. Ikınmayı beceremedim bu konuda da yeterli araştırma yapmamis olmalıyım ıkınmayı yapamadım doktor bu yüzden müdahale etmişti öyle 3 dikişim olmuştu. İlişki sıkıntı yaşamadım, dikişler iyileştikten sonra, birde bebekle ilgileniyorsun cinsellik aklıma gelmiyor bir süre, o süre için de vücut kendini toparlamis oluyor. Bu arada epiduralsz normal doğum oldu. Ama süreci hızlandırmak adına suni sancı verdiler son dakika çok sık ve şiddetli oluyor , kısa sürdüğü için bunada dayanıyorsun. İkinci gebeligim 36 hafta bitti normal doğumu tüm sakinliğimle bekliyom😇👣🤲 kötü deneyimleri duymak; abartılı anlatımlrin etkisnde kalınıyor belki bu yüzden korkuluyor; vücut bunu yapacak programlarla donatılmış, özel bir durum yoksa normal doğum yapılabilir.