Minikanne06 Canım merhaba yeni doğum yaptığım için anlatıyım sana detaylı. Etlikte doğum yaptım çünkü zekai tahirde birçok bebek enfeksiyondan vefat etti. Etlikte ben hamileleiğmin başından beri çok memnun kaldım. En son sancılarım geldiğinde açılmam yoktu beni biraz yürü diye dışarı çıkardılar çünkğ hemen doğumhaneye alırsak gelen giden kontrol eder açılman olmaz dediler. Daha sonra 5cm açıklıkla doğumhaneye çıkarıldım. Evrakların hazırlanıyor seni tekerlekli sandalyede bir hemşire yukarı çıkarıyor ve eşini çağırıyolar yanına beraber çıkıyorsunuz. Yukarı çıkınca ameliyat önlüğünü veriyorlar ve bir odaya gönderip eşinle birlikte kıyafetlerini çıkarıp önlüğünü giyiyosun. Herşey tamam olduktan sonra ilk olarak sancı odasına alıyorlar hemen nst bağlayıp açılmanı takip ediyorlar. Ve benim açılmam çok zor olduğu halde bana öyle çok yardımcı oldular ki çıkarken hepsine teşekkür ettim tek tek 😇 açılmam 9 cm olduğunda sedyeden tekerlekli sandalyeyle doğumhaneye çatala çıkartıyolar ve doğumu başlatıyorlar. Sonrasında bebek doğunca hemen bi siliyolar çünkü artık yıkama yok. Yana küveze koyuyolar ve senin dikişlerin atılırken bebeğinide görebiliyosun 😍 daha sonra seni çataldan indirip tekerlekli sandalyeye oturtuyolar bebeğini sarıp kucağına veril doğru emzirme şeklini gösteriyolar. Sonrasında artık çıkıyosun 😇 Dığumhanenin kapısından çıkınca hemen asansörler var ve orda sadece doğumdan çıkan bayanın ailesi anons edilerek alınıyo içeriye ve başka kimsenin girmesine zaten izin vermiyolar. Ailenle görülüyosun sonra çıkarıyolar seni ilk gözlem odasına. Ailenden bir bayan daha sonra geliyo seni ve bebeğini giydirmek için. Bebeğin ilk aşısını ve topuk izlerini alıyorlar 2 saat sonra gözlem odasından normal odaya geçiyosun. Hihyen bakımından gerçekten çok iyiler. Ve tabiki en önemlisi herhangi ters bi durumda yenidoğan küvezi var ve bu çok önemli 😇 sana herşeyini detaylı bi şekilde anlattım ve zekai tahirdense etlik çok çok iyi bir hastane 😇 hayırlı doğumların olsun inşallah 😍