Erzurum Eğitim Araştırma Hastanesi Kadın Doğum Dr.' u Ayşenur Aksoy, Özlem Gündüz adlı şahışlar umarım bu yorumumu okursunuz ve beni hatırlarsınız.4 aylık hamileyim ilkin Ayşenura randevu aldm beni randevuya 45dk kala arayıp dr un acil işi çıktığını başka dr a muayne olabileceğimi mümkünse hemen hastaneye gitmemi istediler.Erken gelirseniz muayne eder gelemezseniz sizi başka dr a önereceğiz dendi.1 saatlik uzaklıktaki ilçeden apar topar merkeze hastaneye gittik.sıra beklerken yanımdaki hastalara sordum bizi arayp da erken gel yada dr un işi var diyen olmadı dendi şaşırdım tabi.Herneyse beni çağırdılar girdim odaya içerdeki hastalarda dahil olmak üzre bi afra tafra bi tersleme neye uğradığımı şaştım.özel bi rahatsızlığm vardı o an dile getirdim muayne etmesi için “uff şimdi bakamam oraya yazaym bi krem kullan geçmesze gel gene” dedi ve ben o rahatsızlığın acısını 15 gün çektim!!!Bu ne hadsizlik.Dr luk dersi verilirken insanlık dersi de almalı böyleleri.15 gün şikayetim geçmedi Özlem Gündüz denen şahsa randevu aldm içerde benden hariç 3 kişi daha onların özelini ben duyuyorum benim özelimi onlar nerde hasta mahremiyeti!? Etrafında dolandım resmen bişeyler sorup cevap alabilmek için zorla derdimi şikayetimi anlattım hem benim şikayetimi soruyor o arada başka bi hastaya soru soruyor önce bi beni dinle anla tedavi et sonra diğeriyle ilgilen.Ben boşuna mı randevu alıp günlerce bekliyorum o tarihi saati.orası otel değil bende tatile gitmiyorum bi sorunum şikayetim rahatsızlığım var ki tedaviye çare aramaya gidiyorum.beni muayene etti ultrason resmi vermedi elime bi evrak verildi kan vermem için ordaki hafta ile benim haftam uyuşmuyordu,Bi karışıklık olabileceğini düşünüp sordum benim günümden farklı çıkıyor bebeğin haftası bi sorun mu var diye sorduğumda “ona sen karışma bizim hesaplamamız o şekilde” diye tersledi.Benim 3 yaşındaki kızımdan görgü adap dersi almanı tavsiye ederim emin ol senden daha iyi insanlarla iletişimi.sistemlerinde bi sorun oluşmuş 1 saat 3lü tarama için bekledim.bi kaç kez sormaya gittim gene azar işittim.kan alma işlemleri olan yere gidip sordum sistemsel sorun vardı ama düzeldi hemen çağırırlar şimdi sizi dendi.gene gidip anlattım durumu yok düzelmedi hala sorun dendi.en sonunda eşim gidip konuştu hemen sonrasında beni çağırdılar Dr hanım onayladı işlem yapabilirsiniz dendi.İlla eşimin mi devreye girmesi gerekiyordu illa birimizin sesi mi çıkması lazım.Kadının kadına bu zulmü eziyeti yaptığı bi ülkede erkekler neler yapmaz ki?!otobüsde sırada hastanede kapılarda asansörde her yerde hatta ne yazıyor hamilelere,çocuklulara,yaşlılara öncelik deniyor.Neden öncelik peki?!bi düşünün.Kadın Doğum Dr Herşeyden de önce o alanda en bilgili en deneyimli en iyisi sen olmalısın sen daha hassas davranmalısın hastalarına.Bizlere gösterdiğiniz bu tavrı ilgisizliği umarım başka yerlerde misliyle karşılığını alırsınız.İstemiyosanız zorlanıyosanız bu meslekte istifanızı verin gidin sizin yerinize geçmek için can atan milyonlarca insan var bu ülkede.Sağlık Bakanlığı yetkilileri bu mesajları yorumları iyi okuyun denetimizini iyi yapın hastalar mağdur piskolojimiz etkileniyor nasıl sağlıklı bi gebelik sürdüreceğiz bu şekilde bana ve çocuğuma bişey olursa sırf böyleleri yüzünden önce Allahın mahkemesinde sonra adaletin mahkemesinde hesaplaşacağız!
Son olarak Sefa İnce ,Sibel Ejder Kadın Doğum Dr larının yanında Ayşenur la Özlem adlı Dr lar staj ve eğitim alsınlar hastaya nasıl davranılır nasıl muamele edilir hasta nasıl mutlu ve memnun ayrılır muayneden biraz ders alın.Rütbeniz makamınız insanlığa gösterdiğiniz muameleden sonra gelir, kıdeminiz dereceniz ne olursa olsun önce insan a insan gibi davranmak gelir herşeyin başında.