Günaydın güzel anneler. Bebeğimi emzirip omzumda uyutmuşken yazıyorum size bu hikayeyi. 🥰 oğlumun baş gelişimi 30. Haftalardan beri hep iki hafta önde çıkıyordu usgde. En son 37 haftalıkken 39 çıktı ve doktorumla konuştuk. Ben eğer daha fazla beklersem normal doğum şansımın olmamasından tereddüt ediyordum. İki cm açıklığım da oluşmuş. Doktorum da haftan güzel, istersen suni sancı işe başlatalım doğumunu dedi. Kabul ettim. Dün sabah 10.30 gibi yatışımı yaptık. Nstye bağlandım. 20-40 arası sancı çıkıyordu. Alttan bir rahim açıcı fitil yaptı doktor. Sonra hadi biraz yürüyüş yap, iki saat sonra tekrar gel nst için dedi. Ben o iki saatte koridorda yürüdüm. Odamda pilates egzersizleri yaptım. Söyledikleri saatte tekrar nstye bağladılar. 40-60 arasına yğkseldi sancılar. Kendi sancın gelmeye başladı. Belki suniye gerek kalmaz dedi doktor. Açıklığım da dört cm olmuş. Nst bitince tekrar hadi yürü bir buçuk saat daha dediler. Odama geçip çömelip bir süre öyle kaldım, ördek yürüyüşü yaptım. Ağırlıklı squat yaptım. Melike yoga sayfasındaki doğumu kolaylaştıran aktiviteler başlığındaki tüm egzersizleri uyguladım. Sancıları hissetmeye başladım. Sıcak su tuttum belimden aşağısına. Rahatlattı. Sonra tekrar gittim. 6 cm olmuş. 🤗son kez odama dönüp pilates egzersizlerine devam ettim. Açılma olsun diye toplam üç bardak ananas suyu içtim. 🤩 Saat beşte yine nst için gidince artık sancılar 80-100’ü buluyordu. Sen sancılarımı hissediyor musun diye sordu ebe. Evet hissediyorum dedim. Maşallah ağrı eşinin yüksek dedi. Bağırmak yerine nefes tekniklerini kullanarak karşılıyorum, iyi geliyor dedim. Lavman yaptılar. suyumu açtılar. O saate kadar çok zorlamayan kasılmalar artık kendini hissettirmeye başladı. Yine elimden geldiğince gebe eğitim okulundaki öğrendiğim üç mum bir tüy, sesli nefes, diyafram nefesini falan uyguladım. Kaşındıkça oğlum bana bir adım daha yaklaşıyor, kavuşuyoruz kuzum, rahmim açılıyor diye düşündüm. Dayanamayacağım anlarda yazın gideceğimiz tatili düşünüp olumlama yaptım. Alttan muayene edip bebeğin başını oturttu ebe kanala. Çok susadım lütfen su verin dedim. Artık veremeyiz, doğumdan sonra içersin dediler. Bir tanesi diğerleri gidince benimle odada kaldı ve sağ olsun şırıngaya su doldurup getirmiş. Hadi ağzını çalkala bununla, susuz kalma dedi. ☺️O beş cc su o an öyle makbule geçti ki… Allah razı olsun ondan, elimi tuttu sancılarım geldiğinde. Az kaldı, birazdan çatala çıkacağız dedi. 5’ten 6’ya kadar sancı çektim. Sonra çatala alındım. Doktorum geldi. Hadi şimdi güçlü ıkınmalar bekliyoruz senden dedi. Ben ıkınma hissim geldiğinde ıkındım. Doktorum parmaklarıyla biraz rahmimi açmaya yardımcı oldu. Bir ebe de yukarıdan hafifçe itip baskı uygulayarak destek verdi. Aferin çok güzel gidiyorsun devam, bırakma ıkınmayı dedi. Mümkün olduğunca derin nefesler alıp son nefesime kadar ıkındım.Gücüm bitince bırakıyordum. Asistan doktor kesi uygulamak istedi bebeğin çıkışına yardımcı olmak için. Dur bekle bakalım kesi atmadan hallederiz belki dedi. Hadi canım senden çok güçlü iki ıknma istiyorum dedi. Elimden geleni yaptım ama gücüm kalmamıştı artık. Tamam minik bir kesi Atakum çok yordun kendini dedi. Sonra kesi attı ve sonra iki ıkınmada bebeğimin başı çıktı. Sonra gövdesi balık gibi kaydı gitti içimden. O an tüm sancılarım uçtu gitti. Kuş gibi oldum. 37 hafta 6 günlükken 50 cm ve 3250 gram doğdu minnoşum. Kanala uyum sağlamak için arkaya doğru uzamış koca kafası. 😊oğlumu hemen silip giydirdiler. Biraz ilerideki masada bakımlarını yaptılar. Doktorum ıkınma hissin gelince ıkın, plasenta da çıksın dedi. O da hemen çıktı. Uyuşturmak için iğne yapıp estetik dikiş attı yardımcı doktor. Sonra bebek hemşiresi hemen önlüğümü açıp bebeğimle ten tene temas yaptırdı. Emzirtti oğlumu. 🥰 arkalı önlü odaya geçtik. Tekerlekli sandalyeye otur ben götüreyim seni dedi ama gerek yok yürürüm dedim. Bravo kız sana dedi. 😁 odamıza geçtik. Çok şükür sütüm hemen geldi. Zaten göğüs uyarıcı masaj çok yapıyordum son günlerde. Onun etkisi var bence. Son olarak iyi ki eğitimlere katılıp bilinçli bir gebelik yaşamışım. Süreç çok güzel ilerledi. Ve ebelerin söylediği gibi ben doğumuma sahip çıkmış oldum. 💪 çok uzun yazdım kızlar. Atladığım veya merak ettiğiniz noktalar olursa sorularınızı seve seve cevaplarım. ☺️