aden_ aslında bir risk görülmediyse doktorlar yonlendirmiyorlar amniyosenteze 🙄 ama az once bir arkadas demis ya herkese yapilmali bence diye, evet bazen ultrason bulgusu asla bulunamayabiliyor ne yazik ki, ne olursa olsun doguracagimcilar ne gerek var varsin bulunmasin ultrasonda bulgusu dogunca ogrensem ne farkeder diyeceklerdir eminim ki ama bazi hastaliklar maalesef yasamla bagdasmiyor ve ileri donemde annenin hayatini tehlikeye atabiliyor, benim bebegimde trizomi 18 var, gecen hafta amniyosentezim yapildi ana raporum cikmadi ama ön raporum geldi ve trizomi 18i dogruladi, ve bu tani bana ultrasonda koyulmadi yaptirdigimiz fetal dna testi sonucunda ogrendik, su an 17+3 üm, bu surecte 5 tane perinatologla gorustum hepsi bu haftaligin 12. Haftadan itibaren ciddi ultrasonik bulgulari olur mutlaka dedi ama benim bebegimde hala hicbir bulgu yok maalesef 🤷🏻♀️ Yani diyecegim o ki evet ultrasonda hicbir bulgu olmadan da ilerleyebiliyor hastaliklar, ama benim ikili uclu testlerim sorunsuz ciksaydi amniyosentez dusunmezdim acikcasi bilemedim 🤷🏻♀️ İnsan basina gelmeden bilemiyor bazi seyleri ne desek bos o yuzden 😳 sorsaydiniz keske doktora herhangi bir sorun gorulmediyse neden amniyosentez diye, hic duymadim unku ben daha once sorunsuz testler sonrasinda amniyosentez oneren